![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem po manualu, blogach itd ale nie znalazłem nic, to pytam:
Potrzebuję wywalać emelenty tablicy Mam funkcję, która mi znajduje indeks danego elementu, i chciałbym go po indeksie wywalać, próbowałem array splice - "coś się działo", a mianowicie raz działało, raz nie, może parametry spieprzyłem unset też działa całkiem fajnie poza tym, że tablicę mi "ucina" od podanego momentu do końca Czy ktoś może mi doradzić, jakiej funkcji użyć, o ile taka istnieje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Unset ucina Ci tablicę od indeksu do końca? Raczej przy użyciu array_splice tak może się dziać, jeśli się nie doczytało manuala:
Cytat array array_splice ( array &$wejście , int $przesunięcie [, int $długość [, array $zamiennik ]] ) Przede wszystkim: http://pl.php.net/manual/pl/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak się właśnie okazało, nie w tym tkwił problem - ale jakby nie było, naprowadziliście mnie na to, gdzie jest błąd, dzięki wielkie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:56 |