![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam;
Po dłuższym czasie zainstalowam Exima + autoryzacja na poczte wychodzącą i teraz mam problem ponieważ skrypty w php na stronie zawierające funkcje mail(); (np. formularz kontantowy z Webmasterem; phpnuke) niedziala bo nie wysyla mi maili np. o rejestracji konta na forum czy czymś tam... w php.ini mam ustawione smtp = localhost w eximie w relay_host = 127.0.0.1 : moj_zew_IP Może ma ktoś jakiś pomysł jak to zowiązać ? Pozdrawiam ; Ten post edytował jazda 17.06.2004, 18:31:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedyną możliwością jest zmiana nuka tak by wykorzystywał zamiast funkcji mail(); klasę SMTP (poszukaj w googlach: smtp.class.php)...
Nie ma innej możliwości... -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam;
Juz sobie poradziłem z tym... Problem polegał na że musiałem utworzć link do Exima o nazwie Sendmail... bo po instalacji Exima nie było go... i teraz wszystko fajnie śmiga ... ;] Pozdrawiam ; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz cos wiecej i konkretniej.. jaki link do exima i gdzie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 02:14 |