![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam skrypt w .php
<?php $dir = "."; if (is_dir($dir)) { if ($dh = opendir($dir)) { while (($file = readdir($dh)) !== false) { if ($file != 'index.php' && $file != '.' && $file != '..') { echo '<a href="'.$file.'">'.$file.'</a><br/> '; } } closedir($dh); } } ?> Służy on do wyświetlania zawartości katalogów. Wiem że to powinno działać w pliku .htaccess jako index of, ale na serwerze cba.pl tak nie jest, dlatego wszyscy używają takiego skryptu. Wszystko by było ok, gdybym umiał zmienić skrypt w taki sposób, żeby pliki były wyświetlane alfabetycznie. Może ktoś pomóc ? Z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dodaj tagi
2. - zapisuj nazwy plików do tablicy czyli $pliki[] = $file - posortuj tablicę - wyświetl zawartość tablicy - będzie już posortowana Nie daję kodu - pomyśl trochę. Ten post edytował muk4 10.07.2011, 14:15:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze jest funkcja glob()
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest jeszcze directory iterator
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:30 |