![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
wiem że tema się przewija (ale nie z taką specyfiką (ja nie znalazłem) więc piszę )... Proszę o pomoc jeśli ktoś wie jak to rozwiązać.... Problem : brak polskich znaków podczas iteracji która ma wyświetlać zawartość Z tablicy czy zmiennej string znak po znaku ( funkcją programu jest spowodować by każda litera tekstu była innego koloru) działa wszystko z wyjątkiem polskich znaków (choć na stronie są, czy nawet jak wyświetlę zawartość tablicy, stringa od razu to wszystko jest poprawnie) z tym ze ja chce każdą literkę z osobna wyświetlić nadając jej unikatowy kolor. <!DOCTYPE html>
//---------------- echo $pom[$i];[/b] <- kszaki (z polskich liter) // a musi być tak aby każda litera miała inny kolor echo $prom <- poprawnie wypluwa tekst Ten post edytował MG_01 10.07.2011, 13:53:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ujmij kod w tagi, źle sie czyta.
-------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to coś pomoże ale zawsze można spróbować dodać:
<html lang="pl"> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 56 Dołączył: 3.11.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakie masz kodowanie pliku? Też musi być utf-8.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywaj funkcji do obslugi ciagow mb_*
w UTF jedna litera nie odpowiada 1 bajtowi... http://php.net/manual/en/function.mb-strlen.php zobacz tutaj masz liste funkcji po lewej -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:00 |