![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 17.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ustawiłem sobie taki router Cytat www.adres.pl/tomek
I teraz nie mogę się dostać do standardowego routera czyli np. /user/profile/ bo wszystko jest traktowane pod powyższy router. Czy jest możliwość ustawienia routerów tak aby najpierw był brany pod uwagę standardowy dopiero później dodatkowe? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 5 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 17.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o generowanie linku wedłgu routera.
Tylko chciałbym osiągnąć taki efekt że jak ktoś wejdzie w taki link Cytat www.adres.pl/tomekk To zadziała zdefiniowany kontroller. Ale jeżeli wejdziemy na np. Cytat www.adres.pl/user/profil gdzie user to controller a profil action, zadziała defaultowy router. W tej chwili coby nie zostało wpisane po / definiowane jest przez napisany przeze mnie router. Czy da się poprostu zrobić tak żęby ważniejszy był defaultowy router a dopiero po nim zdefiniowane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 5 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój router przede wszystkim jest źle napisany, ponieważ nadpisuje defaultowy router. Każdy string wprowadzony w adresie traktowany jest jako poprawna wersja routingu profil.
Możesz np. dodać prefiks po którym Twój routing będzie rozpoznawany.
Teraz gdy w url wpiszesz http://twojastrona.com/profil/darekk, wywołany zostanie routing profile i dodatkowo działał będzie też adres http:/twojastrona.com/default/user/profil/name/darekk |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Routery są dopasowywane w odwrotnej kolejności do kolejności w jakiej były dodawane (z tego co pamiętam). Możesz spróbować usunąć standardowe routery i dodać je ponownie po twoim routerze ale tu z kolei nie wiem czy załapie ten od profilu bo będzie przysłaniany przez:
(pozwól że posłużę się konfigiem): Kod resources.router.routes.controller_only.route = "/:controller/" resources.router.routes.controller_only.defaults.action = "index" Tak więc pewnie będziesz musiał dodać coś co będzie jednoznacznie określało (np. tak jak zaproponował przedmówca) jaki routing powinien być zastosowany. -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 00:37 |