![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam gotowego rozwiązania, które powodowałoby, że pow pisaniu w przeglądarkę http://www.adres_strony.pl/obrazek.jpg wywoływany byłby skrypt php który najpierw wykonywał by zadane czynności a później pokazywałby powiedzmy obrazek z folderu images/obrazek.jpg. Proszę o gotowca bo nie mam pomysłu jak to zrealizować. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Normalnie, wykonujesz czynności potem header odpowiedni nagłówek, i wyrzucenie zdjęcia
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zdefiniowanie zdjęcia jako zmienna, potem jak wyżej -> nagłówek header()
-------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Brakuje magicznego słowa do tego co napisaliście... htaccess
Header jest dopiero gdy htaccess już przekieruje na skrypt. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Brakuje magicznego słowa do tego co napisaliście... htaccess Header jest dopiero gdy htaccess już przekieruje na skrypt. Nie rozumiem, po co .htaccess? W href możesz podać ścieżkę do skryptu php. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A niech tam masz gotowca - prosty rotator. Przerób go sobie wg potrzeb
.htaccess Kod RewriteEngine On RewriteRule ^img.gif$ index.php [L] index.php
Plik wywołujesz wpisując http://domena.pl/img.gif Ten post edytował CuteOne 9.07.2011, 23:18:11 |
|
|
![]()
|
|
Przecież zupełnie nie o to chodziło, to nie żaden gotowiec dla niego, to kilka linijek bezużytecznego kodu.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A właśnie że bardzo użyteczny. Skrypt php który będzie mi wykonywał odpowiednie czynności już napisałem tylko nie widziałem jak przekierowac linki na niego. Brakowało mi tego htaccesa. Dzięki bardzo CuteOne
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
chodziło mu o plik index.php jako obrazek
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Fifi... Może dlatego, że autor chciał by po wpisaniu adresu obrazka był skrypt + obrazek, a nie że wywoływać jawnie skrypt, który serwowałby obrazek? Innymi słowy chciał ukryć przed userem, że cokolwiek innego niż obrazek jest robione. Wiesz jak jest... User widzi php - nie ufam - nie pozwalam. Widzi jpg - ok - zezwalam. Proste...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fifi209 masz chyba dzisiaj zły dzień co?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Do zamknięcia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:33 |