![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Połączyłem ze sobą moduł resizable i draggable wszystko działa prawie dobrze z drobnym ale za to denerwującym wyjątkiem, mianowicie po ustaleniu "container" draggable... div którego przemieszczam dochodzi do ustalonej krawędzi. Jeżeli natomiast klikniemy na niego i spróbujemy go przeciągnąć w prawą stronę po za obszar czerwony niestety to się udaje. Pomimo ustawionego "container" wychodzi poza element ;/ Jeżeli jednak wcześniej pobawimy się suwakiem do zmiany wielkości div już nie wyjdzie poza obszar "container".
Dodałem u góry mały licznik po to by bardziej zobrazować problem. Zobaczycie, że różnica po przeciągnięciu(x) z 400 zrobi się na 405(będzie rosła co 5 px). Na razie wstawiam demo jeżeli będzie potrzebny kawałek kodu proszę pisać. DEMO W końcu znalazłem przyczynę! ![]() Plik: jquery.ui.resizable.js
Chodzi o handles: "s,e,se". Jeżeli ustawie samo "s" lub "se" wszystko działa bez zarzutu... Jednak jak ustawie "e" występuje błąd. Dobrze by było gdyby "handles" był ustawiony na "s,e,se". Co zrobić z opcją "e" żeby wszystko działało bez problemu? Ten post edytował dela 9.07.2011, 16:51:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:38 |