![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
cz ktos mógłby mi przyslac caly krotki projekt w ktorym by wykorzytal zend_form? tylko interesuje mnie wykorzytanie zend form i ewentualnie jak ktos jeszcze by mnial to jakies przykladowy bardzo krotki projekt z uzyciem dekoratorow. najlepiej w postac rar i tak zeby mozna bylo go rozpakowac na serwerze i zebym mogl zobac zend_form jak działa. Proszę ze wzgledu na to ze to co jest w internecie to mi nie działa. Miedzy innymi ten artykuł:
http://www.karolnowicki.pl/zend-framework/...-zend_form-cz3/ http://www.karolnowicki.pl/zend-framework/...omia-zend_form/ prosze o pomoc i wyslanie mi rar na adres michaldaro@gmail.com |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod formularza:
Kod <?php class ContactForm extends Zend_Form { public function __construct($options = null) { parent::__construct($options); $this->setName('contact_us'); $firstName = new Zend_Form_Element_Text('imie'); $firstName->setLabel('Imię') ->setRequired(true) ->addValidators(array( array('NotEmpty', true, array('messages' => array( 'isEmpty' => 'Proszę podać Imię.', ))) )); $Subject = new Zend_Form_Element_Text('subject'); $Subject ->setLabel('Temat') ->setRequired(true) ->addValidators(array( array('NotEmpty', true, array('messages' => array( 'isEmpty' => 'Proszę podać Temat.', ))) )); $telefon = new Zend_Form_Element_Text('telefon'); $telefon->setLabel('Telefon') ->setRequired(true) ->addValidators(array( array('NotEmpty', true, array('messages' => array( 'isEmpty' => 'Proszę podać Telefon.', ))) )); $email = new Zend_Form_Element_Text('email'); $email->setLabel('Email') ->addFilter('StringToLower') ->setRequired(true) ->addValidators(array( array('NotEmpty', true, array('messages' => array( 'isEmpty' => 'Proszę podać Email.', ))) )) ->addValidator('EmailAddress'); $wiadomosc = new Zend_Form_Element_Textarea('wiadomosc'); $wiadomosc->setLabel('WiadomoĹÄ') ->setRequired(true) ->addFilter('StripTags') ->setAttrib("rows", 10) ->setAttrib("cols", 30) ->addValidators(array( array('NotEmpty', true, array('messages' => array( 'isEmpty' => 'Proszę podać Wiadomość.', ))) )); $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit'); $submit->setLabel('Wyślij'); $this->addElements(array( $firstName, $Subject, $email, $telefon, $wiadomosc,/* $captcha,*/ $submit)); $this->setMethod('post'); $this->setAction(Zend_Controller_Front::getInstance()->getBaseUrl().'/contact'); } } kod kontrollera: Kod <?php class ContactController extends Zend_Controller_Action { public function init() { /* Initialize action controller here */ } public function indexAction() { $form = new ContactForm(); if ($this->getRequest()->isPost()) { /* wywoĹuje siÄ jeĹli formularz zostaĹ wysĹany */ if ($form->isValid($this->getRequest()->getPost())) { /* waliduje formularz */ $smtpServer = 'smtp.gmail.com'; $username = ''; $password = ''; $config = array('ssl' => 'tls', 'auth' => 'login', 'username' => $username, 'password' => $password); $transport = new Zend_Mail_Transport_Smtp($smtpServer, $config); $wiadomosc = $form->getValue('wiadomosc'); $mail = new Zend_Mail('utf-8'); $mail->setFrom('cykcykacz@o2.pl', $form->getValue('email')); $mail->addTo('cykcykacz@o2.pl', 'Server'); $mail->setSubject($form->getValue('subject')); $mail->setBodyText($form->getValue('wiadomosc')); $mail->send($transport); } } $this->view->form = $form; } } kod widok: Kod <?php echo $this->form;?>
Ten post edytował cykcykacz 9.07.2011, 18:44:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A gdzie trzeba ta klase wsadzić:
ContactForm w strukturze projektu zrobionego ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 29 Dołączył: 13.12.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<OT>
@cykcykacz, proponuję zmienić hasło do GMaila (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) </OT> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
morbic: morbic dzięki za przypomnienie zmieniłem hasło.
michaldaro: nie wiem jaką masz strukturę katalogów, również nie wiem jaki masz 'namespace' ustawiony więc mogę tylko strzelać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 08:27 |