Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Zliczanie różnych akcji użytkownika
matx132

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
nie wiem czy tutaj czy nie lepiej do JS dodać ale dodaje tutaj jeśli nie pasuje proszę o przeniesienie

A więc do sedna chciałbym stworzyć sobie skrypt który zliczałby odwiedziny strony, unikalne odwiedziny strony oraz ilość wyświetleń stron (nie wiem czy to to samo co ilość odwiedzin).

Nie chcę gotowego skryptu typu start4you zależy mi na własnym skrypcie abym mógł potem sobie "obrabiać" dane które zbiorę.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post
CuteOne

-----

Piwik potężne narzędzie do analizy ruchu na stronie.

ps. dane sam sobie obrabiasz - pobierając je z bazy smile.gif

Ten post edytował CuteOne 8.07.2011, 20:21:10
+Quote Post
matx132

-----

Dziękuje za odpowiedź ale ten skrypt jest zbyt rozbudowany, wolałbym tylko aby skrypt zapisywał takie dane do mysql i nic więcej, albo nawet wskazówkę jak można taki skrypt zrobić, Gdyż takie skrypty są już bardzo rozbudowane a ja chciałbym sam przystosować dla swoich celów takie wyniki

PS. jeśli idzie obrabiać to ok:D zobaczę Go oczywiście smile.gif a czy czasem nie jest tak że muszę umieścić jaki button czy coś na stronie że używam tego skryptu? (nie chciałbym takich rzeczy na stronie)

Ten post edytował matx132 8.07.2011, 20:23:59
+Quote Post
CuteOne

-----

Ta aplikacja jest w pełni konfigurowalna tzn. ty wybierasz jakie dane mają być zapisywane. Co do pisania samemu jasne ale uwierz mi to nie takie proste jak by się mogło wydawać smile.gif Oczywiście możesz zastosować prosty mechanizm oparty o ciasteczka ale po co wynajdywać koło na nowo?

Aby aplikacja zliczała wejścia wystarczy krótki kod JS na stronie - coś al'a Google Analytics
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:41