![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Problem dotyczy tej strony: xp.zezenia.pl Strona ogólnie zajmuję się zliczaniem expa jakie gracze zdobywają w mało popularnej grze o nazwie ZezeniaOnline. Chciałbym wprowadzić do tego dwie opcje TOP 10 ostatniego dnia, TOP 10 ostatniego tygodnia zdobytego expa. Nie wiem jak zaprogramować w tym wypadku Cron by codzienie o północy porównywał dane z dwóch dni i w jednym z pól wynikową byłaby ta różnica. Jakieś propozycję? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to wystarczy ze ktos zacznie experymentowac ile to by bylo jak by mial lvl 1000 i to od razu musialo by sie zapisac jako top.
Więc chyba lepiej przeszukać bazę danych, jeżeli ten silnik opiera sie o SQL |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 29 Dołączył: 13.12.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wygląda teraz struktura bazy? Jakie masz pola? Które chcesz porównywać?
Więcej szczegółów, nie jesteśmy w stanie zgadnąć na podstawie frontendu jak strona jest zbudowana od środka. -------------------- "Aby zrozumieć rekurencję, musisz najpierw zrozumieć rekurencję."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To faktycznie jest cos jak tibia.
Wieć jeżeli to jest silnik SQL to nie powinno być problemów. W tabeli players masz zapisane kto ma jaki lvl. Jeżeli tak jest to ja ci mogę to napisać za darmo Taki plik który np co godzinie będzie szukał graczy top 10 i wyświetlał ich nicki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pola:
rank name level (obecne nie korzystam ponieważ zmeiniona została formula) lastupdate (mówi o obecnym poziomie expa, cron generuje nowe co 15 minut) totalexp (exp podczas ostatniego zliczania ostatniego dnia) topday (domyslnie tu powinny trafiac informacje o tym ile wynosił exp poprzedniego dnia) pola od 1 do 30 - informacje o tym ile wynosil exp w poprzednich dniach 1 dzien przed totalexp, i tak w dol) Na podstawie topday, byłaby już możliwość generowania TOP10 poprzedniego dnia Ten post edytował Reeskhmer 7.07.2011, 20:34:09 |
|
|
![]()
|
|
Jeżeli dobrze zrozumiałem to musisz :
Kod lastupdate (mówi o obecnym poziomie expa, cron generuje nowe co 15 minut) totalexp (exp podczas ostatniego zliczania ostatniego dnia) Wybrać 10 najwyzszych z tego i z tego i masz wszystko co chciales |
|
|
![]()
|
|
chodzi o to zeby uzyskać exp jaki byl zdobyty poprzedniego dnia (lastupdate pozwala na uzyskanie zmiennej ktora ukazuje exp jaki zostal zdobyby i jest aktualizowany co 15 minut, i wraz z aktywnoscia graczy zwieksza sie lub maleje)
|
|
|
![]()
|
|
To wkoncu chodzi o to kto ma najwiekszy exp czy o to kto najwiecej expa wbil czy tam najwiecej stracil w ciagu 24h?
|
|
|
![]()
|
|
To wkoncu chodzi o to kto ma najwiekszy exp czy o to kto najwiecej expa wbil czy tam najwiecej stracil w ciagu 24h? http://xp.zezenia.pl/xpstats.php <--- tu pokazuje dobowe staty chodzi mi o skrypt ktory by pozwolil uzyskac to samo, tylko by generewalo dla dla porzedniego (wczoraj) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:41 |