![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam miejsce na serwerze, subdomene. Testuję tam różne rzeczy.
Nikomu nie dawałem adresu tej strony. Przed chwila sprawdzałem dla zabawy statystyki korzystajac z narzedzi wbudowanych w C-Panel. Urzywam opery i miarzdząca wiekszosc "przeglądnięc"(klientów) to opera, jest kilka googlebota (to mnie nie dziwi, po to on przecierz jest) ale byłe tez kilka z różnych mozzili, jedna na winnt 5.1, druga na win 95. Skąd to się wzieło? ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proste. Jak wszedł bot, to znaczy, że stronę zindeksował czyli jej adres jest dostępny w wyszukiwarce.
Może ktoś zabłądził w Googlach i trafił do Ciebie ![]() -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat(sztosz @ 2004-06-17 13:01:22) Skąd to się wzieło? ![]() MOże administrator serwera kontroluje zawartość? -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Jojo: Może ale wątpie, brak słów kluczowych w kodzie.
@scanner:Ale na stronie index jest tylko link do php.pl i napis ze strona w budowie, a reszta jest w podfolderach o dziwnych nazwach a te inne strony też były obejrzne. Poza tym Serwer jest płatny i zezwała na każde gó**o. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
a cPanel nie pokazuje czasem IP z których były połączenia?
jełsi tak, to sprawdz te IP. -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Ale ja nie bardzo wiem jak je sprawdzic
![]() Jakbyś mógł mi pomuc i podać jakiś sposób, proszę. UPDATE Sprawdziłem no i pokazuje nawet demene: avo222.neoplus.adsl.tpnet.pl ale tam jest napisane ze site is under construction. O co chodzi? Ten post edytował sztosz 17.06.2004, 14:06:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wczoraj zainstalowałem u siebie IPB2 na próbe, i podałem linka na ircu php.pl - patrze a tam google bot zasuwa po podstronach, 5 minut po instalacji
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat @Jojo: Może ale wątpie, brak słów kluczowych w kodzie. Google do indeksacji nie używa słów kluczowych ani Meta Description. -------------------- Ez Partner :]
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie , np. zrobiłem małą stronkę mojego shouta. Nie umiescilem na niej zadnych meta tagów, tylko w title napisałem Shoutbox. Na próbę wpisałem se w googlach (Szukaj na stronach kategorii: Polski) hasło 'shoutbox' patrze a tam link do mojej strony
![]() Ten post edytował m5910 17.06.2004, 18:54:16 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Już wszystko jasne, google jest świetny, jak widać NAJ NAJ lepszy
![]() nie dość że po pięciu minutach juz stronka jest dodana do katalogu to jeżeli nie masz na to ochoty to w katalogu root (teojego miejsca na strone[serwer,subdomena,localhost podłączony do sieci,]) robisz plik robots.txt i tam wpisujesz czy googlebot albo inne roboty mają dołączać do kotalogów itp (oczywiscie nie wszystkie roboty to respektują). Więcej o googlebocie: http://google.com/bot.html -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:10 |