![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przegrzebałem cały internet i nie mogę znaleźć rozpiski co oznaczają poszczególne kody błędów zwracane przez passthru() oraz exec() mój kod:
zwraca mi błąd numer 2, za chiny nie wiem co on oznacza... Jedyne do czego udało mi się dokopać to kod 127, oznacza bodajże, że dany plik nie jest wykonywalny. A co z resztą kodów? Pozdrawiam, Łukasz! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 6 Dołączył: 24.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm...
O ile exec zwraca ostatnią linijke z outputu danego polecenia o tyle passthru nie zwraca, żadnej wartości... Kody błędów? Rozumiem, że zmienna $ret przyjmuje wartość 2. O to ci chodzi... To jest wartość zwrócona przez program wywołany prze exec/passthru. W twoim wypadku ffmpeg.... Ogólnie się przjeło, że program zwraca wartość 0, gdy wszystko jest ok. Jeżeli program zwróci coś innego to to jest błąd wewnętrz programu. I to od fantazji autora tego oprogramowania, poszczególne kody oznaczają, co oznaczają. Także kodów szukaj w instrukcji/dokumentacji dostawcy tego programu(ffmpeg). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
testowałem kod na komputerze i wszystko jest ok,
gdy execuje ten program, nie ważne czy z jakimiś parametrami czy nie, zawsze jest to samo, nie wiem dlaczego, może być tak, że serwer nie obsługuje tego programu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 07:53 |