Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Rejestracja oraz logowanie za pomoca facebook-a oraz google
jajcarzd1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Moi drodzy potrzebuję wykonać w serwisie opcje tworzenia oraz logowania do serwisu za pomocą facebook-a oraz google. Generalnie wcześniej tego nie robilem i potrzebuję naprowadzenia czego właściwie szukać i gdzie, może ewentualnie jakieś przykłady. Na stronie developerskiej facebook-a widzę różne metody i możliwości ale nie wiem szczerze mówiąc którą dokładnie wykorzystać. Podobnie jeśli chodzi o google accounts. Druga sprawa jak zazwyczaj wygląda cała procedura w kwestii zakładania i późniejszego logowania do serwisu.

Zakładam konto w serwisie w oparciu o dane z facebooka. Te dane są zapisywane w bazie serwisu i jest tworzone konto. Ale jak sądzę żadne dane dotyczące hasła z facebook-a ciągnięcie nie są, czy tak ? W takim wypadku zalogować się do serwisu moge tylko jeśli jestem zalogowany do facebooka, bo przecież hasła w moim serwisie ustalonego nie mam. Po usunięciu konta z facebook-a nie będę się w takim razie mógł zalogować do serwisu. Czy ewentualnie jets jakiś sposób aby móc logować się do serwisu normalnie podając potem login i hasło.

Będę wdzięczny za wszelkie info i podpowiedzi.
Pozdrawiam

--------------------
My mind is glowing ...
Jeśli pomogłem push the button :)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:15