![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak pisałem w temacie phpiona, poniżej zdjęcia z budowy przyczepki do quada.
Tutaj już zespawana rama i przymiarki do "resorów". Czyli dwa profile zamknięte, pomiędzy sprężyny. W miarę sprawnie to działa. ![]() Przymocowane kółka od taczek, niestety ich konstrukcja opiera się na zasadzie jak w motorze, że mocowanie powinno być z dwóch stron koła. Bez tego mocowanie normalnie się zgięły na bok. ![]() Dołożona podłoga z desek, nadal stara oś. ![]() I tutaj już nowa oś, znaleziona na złomowisku (koszt 100zł) Jak widać, ramę trochę zwężyliśmy, żeby oś się zmieściła. ![]() Tutaj już w zespole pojazdów ![]() ![]() I na koniec, mocowanie kulki do quada. Niestety ten typ nie posiada fabrycznego mocowania i trzeba było coś wymyślić. Nie chciałem ingerować w strukturę ramy i do niej dospawywać niczego, bo może w przyszłości będzie chęć zdjęcia kulki, więc zamocowane jest na śrubach. ![]() ![]() Wszystkie materiały sa w sumie za darmo, bo tata handluje stalą i takie resztki oddają jako uszkodzone, bo np może zdażyć się że brakuje 1cm długości itd. ![]() Licząc faktycznie wydane pieniądze to jest to: 100zł za oś, 40zł kulka do quada, 60zł "chytak" na kulke i około 100zł na farby i lakiery żeby ładniej to wyglądało. ![]() Ten post edytował bim2 4.07.2011, 23:25:35 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Koła chyba też inne niż w wersji "Beta"
![]() Całość całkiem przyjemnie wyglądam, jak się sprawdza na "nie utwardzonej drodze"? Masz jakiś filmik z jazdy? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogolnie cała oś zmieniona była bo tamta polamalismy. Na razie zelaztwo woziłem, katowniki prety itd. W miarę bezpiecznie da sie przewiez osobę, ale dla pewności bede musial zrobic burty. Nie wiem ile kg to moze wytrzymać ale te resory ze sprezyn bardzo dobrze sie sprawdzają. Ważne ze nie wpada w wibracje ani nie telepie całością przy jeździe. Do 80km/h sie z nią rozpedzalem i zadnych problemów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A taka przyczepka nie musi mieć oświetlenia? Wiem, że przyczepy samochodowe muszą mieć sprawne oświetlenie stop i pozycyjne.
|
|
|
![]()
|
|
Ta jest do quda, który też nie ma homologacji (w tym światła stopu i migaczy). To jest na potrzeby "gospodarcze".
![]() ![]() Dziś wiozłem steropian ułożony na wys. około 3,5m ![]() Ten post edytował bim2 6.07.2011, 23:31:41 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedy reszta fot ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:55 |