![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
proszę o pomoc z dodaniem dodatkowych akcji po wskazaniu danego obszaru na mapie, a dokładniej: korzystam z plugina maphilight do jquery http://plugins.jquery.com/project/maphilight chciałbym aby przy wskazaniu odpowiedniego fragmentu mapy oprócz podświetlenia jej fragmentu wyświetlał mi się dodatkowy div z informacjami niestety: Kod $("#idWskazanegoDiva").hover( function () { $('div#idDivaDoPokazania').fadeIn(); }, function () { $('div#idDivaDoPokazania').fadeOut(); } ); nie działa mi prawidłowo w połączeniu z maphilight (tzn najpierw pokazuje się sam div, później podświetla się fragment mapy a na końcu obydwa elementy, ogólnie efekt jest nie taki jak powinien) próbowałem zmodyfikować także plik jquery.maphilight.js dodając w mouseover Kod var currentId = $(this).attr('id'); // id wskazywanego obszaru jest w formie #aaa $('#'+currentId+'info').fadeIn('slow'); // id diva do pokazania jest w formie #aaainfo niestety efekt jest podobny, tzn tekst się pokazuje jednak aby pokaząło się podświetlenie trzeba pokrążyć trochę kursorem bo danym obszarze Ten post edytował kebq 4.07.2011, 12:28:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:14 |