![]() |
![]() |
-Supek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Próbuję sobie robić stronę w której obok siebie , biegną dwa bloki <div> każdy z osobnym tłem obrazkowym. Ale różnica w ilości tekstu po każdej ze stron powoduje, że tlo nie powiela się równomiernie. Albo brakuje go z lewej strony albo z prawej. Próbowałem już nawet uzupełniać braki poprzez znacznik <br />, ale niestety wstawienie grafiki na którąś ze stron, czy różnica w wysokości czcionki, nie pozwalają na to aby strony się pokryły. Nie wiem co zrobić.
Proszę o pomoc i może jakąś naukę na przyszłość. CSS dotyczący tych kolumn wygląda tak jak poniżej, gdzie TEXT jest blokiem głównym zawierającym wewnątrz dwa bloki TEXT1 i TEXT2. #TEXT { background: url() ; width: 1006px; height: auto; overflow: hidden; } #TEXT1 { background: #669933 url(images/4b1b.png) repeat-y; width: 676px; float: left; height: auto; } #TEXT2 { background: #669933 url(images/4b2a.png) repeat-y ; width: 330px; float: left; height: auto; } w pliku .html zapis wygląda tak <div id="TEXT"> <div id="TEXT1"> tutaj tekst i grafiki...</div> <div id="TEXT2"> tutaj tekst...</div> </div> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 09:18 |