![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam:)
Przedstawię sytuacje: Mam swoją strone. Zrobiłem aby za zadania dodawalo mi ileś tam pkt - wszystko git - obczaiłem. Ale mam problem. Mam na stronie zakladke ''kliki'' Chcialbym aby w niej były bannery(reklamy) i po kliknięciu w daną reklame dodawało userowi pkt. Tak jak tutaj : http://imageshack.us/photo/my-images/217/36374667.png/ Np + 1pkt. Probowalem ale nie wychodzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sory ale fusy podrożały, Tusk nic z tym nie robi, inflacja rośnie i nie specjalnie mogę wywróżyć co Ci nie wychodzi a co najważniejsze gdzie.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko mi nie wychodzi ;x
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy kliknieciu w baner reklamowy muszisz tak na prawde kierowac nie do strony z baneru tylko do swojej php. Tam dodajesz punk userowi i za pomoca header przekierowujesz na stronke z baneru. User nawet nie zauwazy ze nie zostal wyslany od razu do strony z baneru.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
A nie da sie tak ze np jak jest na stronie reklama z netsales i po kliknięciu w nią user dostaje 1 punkt?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sadistic_son napisał Ci rozwiązanie, jeśli nie jest odpowiednie to zainteresuj się AJAXem, wtedy wszystko będzie robione bez przeładowania przeglądarki.
Ten post edytował IceManSpy 4.07.2011, 13:07:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie da sie tak ze np jak jest na stronie reklama z netsales i po kliknięciu w nią user dostaje 1 punkt? Da się...
![]() -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz jak wygląda ten temat?
Cytat TY:Witam. Jak zaparzyć herbatę? Nie wiem.... masz problem z przyjmowaniem informacji? Język pisany jest za trudny? A może nie wszystkie posty Ci się wyświetlają?JA:Musisz wlać wody do czajnika, wstawić go na gaz, zaczekać aż się zagotuje, zalać wcześniej włożoną torebkę w kubku. TY:hehe ale mi to nie wychodzi. INNY KOLEGA:Ale co ci nie wychodzi. Napisano ci jak masz to zrobić. TY:Ale da się zaparzyć herbatę? JA:No da się K**WA ! Masz napisane jak! Rób i na bieżąco pytaj dalej jak będziesz miał problemy! TY:Szkoda tylko ze nie wiem jak:) No chyba że gotowca chcesz. W takim wypadku to zły dział. To nie jest kółko matek samarytanek. Probowalem ale nie wychodzi A jeśli rzeczywiście próbowałeś, w co wątpię, to wklej tu z laski swojej jakiś kod co wypłodziłeś to na bazie tego może coś wyczarujemy. Bo jak napisał kolega MateuszS fusy podrożały (czytaj - wróżek tu nie ma! Bez kodu nie pomożemy, w myślach nikt czytać nie umie).Ten post edytował sadistic_son 4.07.2011, 17:50:11 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
![]()
i odczytanie: Na pewno cos jest źle ;P Ten post edytował krystian23000 4.07.2011, 18:07:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Po co robić formularz? Zrób normalne linki, które w adresie mają w sobie jakiś numer ID, który odbierzesz GETem.
2. W odczytaniu chyba powinno być: Bo jeśli assoc, to masz tablicę asocjacyjną. Chyba, że zwraca też liczbą w co wątpię. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale właśnie chodzi mi o to żeby to nie były linki tylko bannery (reklamy)
![]() Ten post edytował krystian23000 4.07.2011, 18:19:36 |
|
|
![]()
|
|
Przecież może być link graficzny -.- Popatrz chociażby tutaj na forum, te kolorowe przyciski to obrazki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wszystko git uzytkownik dostaje 1 pkt i otwiera sie reklama ale jest problem. Gdyż w Mozilli wyskakuje ze trzeba odblokowac wyskakujące okna i jak sie odblokuje poprzez Narzedzia>Opcje>tresc> zablokuj wyskakujące okna to jest dobrze ale chciałbym sie obejsc bez tego. Tak samo jest na innych przeglądarkach. Da sie z tym cos zrobic? ![]() Ten post edytował krystian23000 5.07.2011, 16:13:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie wiesz jak ma wyglądać kod propo AJAX to zajrzyj do Google, bo to wystarczy jedno najprostsze żądanie. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Coś takiego? Bo otwiera reklame ale nie dodaje punktu ![]() Za pomoc z góry Dziekuje;) Ten post edytował krystian23000 5.07.2011, 21:47:24 |
|
|
![]()
|
|
Żądanie a nie zapytanie. Poczytałeś w ogóle o AJAXie? Odpowiem za Ciebie - nie. Więc idź poczytaj.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znalazlem cos takiego: Ale nie wiem czy o to chodzi ![]() Ten post edytował krystian23000 6.07.2011, 12:53:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:X Pobierz sobie jquery a pozniej w google.. jquery ajax i poczytaj o tym. Z jquery bedzie ci o wiele latwiej..
-------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]()
|
|
;x
Kazdy mi co innego doradza i juz sam nie wiem za co sie zabrac ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:56 |