![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość wymuszenia zwracania poprzez metodę $form->getValues() określonych typów ?
Teraz (defaultowo) getValues tworzy tablicę i każda wartość jest typu string np po wyświetleniu tablicy przez var_dump:
chcę żeby zwracało :
Da się to jakoś zrobić z poziomu ustawiania elementu w formularzu czy po prostu jestem zmuszony parsować całą tablicę i ustawiać typ jaki mnie interesuje ? -------------------- Zend Certified Engineer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw walidację po stronie formularza, że może przyjmować tylko int'y i będziesz miał pewność co do intów (dodatkowo możesz dodać też zakres).
Nie jestem pewien, ale var_dump pokaże Ci tylko jako stringi, bo przecież w PHP nie ma rozróżnianych typów zmiennych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 11 Dołączył: 27.10.2010 Skąd: Kutno/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 22:39 |