![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze skryptem z imiennym mailingiem do newslettera.
Tabela1: id.email.imie.dzien Tabela2: id.dzien.temat.tresc Pierwsza tabela zawiera dane użytkownika - kolumna dzień określa, który to jest dzień i w zależności od tego dostanie raz dziennie email z tabeli 2 odpowiedni do dnia. Problem polega na imiennym zwracaniu się do użytkownika. W polu tresc zapisuję całą treśc emaila wraz ze znacznikami html - podczas gdy w tym polu chcę uwzględnić zmienną imię wpisuję już na różne sposoby: '.$imie.' - $imie - <?=$imie ?> - ''.$imie.'' - i nic nie działa mailing dochodzi dosłownie tak jak jest zapisany w bazie. oto kod jakim się posługuję:
Zmienna tresc pobiera wcześniej zapisany szablon maila z bazy - ale nie interpretuje już zmiennej $imie - jak to przeskoczyć? Wsystko jest ok, jesli podstawię pod zmienną tresc bezpośrednio tak:
Ale wtedy w treść strony musiałbym wkleić wszystkie maile i zróżnicować je funkcją if - a to nie ma sensu - bo kurs jest długi Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc PODSUMOWUJĄC - moje pytanie brzmi: Jak ma zapisać w bazie zmienną $imie aby przy pobieraniu powyższy skrypt wstawiał wcześniej pobrane imię? Ten post edytował lordvanyuri 3.07.2011, 00:47:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:55 |