![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc mam taki problem.
Mam bazę danych w której są 2 kolumny. mem_id i parent_id mem_id - to numer użytkownika parent_id - to numer pod którym zapisał się dany użytkownik jako polecony drugiego. np. mem_id=3 parent_id=1 Poleconym 1 jest 3 itp. i teraz muszę sprawdzić kto ma najwięcej poleconych. Chciałem to zrobić tak ale niedziała =[ Kod SELECT mem_id FROM member_referrals ORDER by count(parent_id) DESC Jeszcze 3 inne podobne próby mi się nieudały. Proszę o pomoc i z góry dziękuję ;] -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod SELECT COUNT(parent_id) as poleconych FROM member_referrals ORDER BY poleconych No teraz mi wyświetla ilość poleconych malejąco. Tylko bym chciał jeszcze znać kto tylu ma. Teraz mam tylko np. 146 ale niewiem kto tylu ma. Jak dodaję ta kolumnę mem_id ... to wyskakuje ten błąd który napisałem w topicu. Kod Mixing of GROUP columns (MIN(),MAX(),COUNT()...) with no GROUP columns is illegal if there is no GROUP BY clause THX Ten post edytował Kuziu 16.06.2004, 16:45:48 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątek przeniesiony z forum php.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:41 |