![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak mogę zrobić taki system newsów, jak np. tutaj: http://games.eska.pl/czytaj Chodzi o to, żeby wybrane osoby mogły dodawać newsy i aby wszyscy mogli je potem komentować i oceniać. Ogólnie użytkowników itp. wezmę z forum i tam mogę też zrobić sobie grupy i dana grupa będzie mogła dodawać te newsy więc jakoś to zintegruje. Chodzi o sam mechanizm dodawania > komentowania i oceniania newsów. Pozdrawiam! Ten post edytował Mody23 1.07.2011, 23:10:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić? Napisać.
Nie ma kodu - nie ma pomocy. Jeżeli liczyłeś na gotowca - sorki, nie ten dział. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gotowca mam gdzieś. Bardziej na przykład lub wytłumaczenie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak każdy inny system newsów, pobierz kilka i się rozeznaj jak to wygląda. Nic specjalnego tam nie ma. ;]
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Jak mogę zrobić taki system newsów, jak np. tutaj: http://games.eska.pl/czytaj Chodzi o to, żeby wybrane osoby mogły dodawać newsy i aby wszyscy mogli je potem komentować i oceniać. Ogólnie użytkowników itp. wezmę z forum i tam mogę też zrobić sobie grupy i dana grupa będzie mogła dodawać te newsy więc jakoś to zintegruje. Chodzi o sam mechanizm dodawania > komentowania i oceniania newsów. Pozdrawiam! Na początkowym etapie programowania nie próbuj ogarnąć całego problemu zanim się do niego zabierzesz bo zwykle 'nie zmieści się to w głowie'. Zacznij po prostu małymi krokami tworzyć to co jest Ci potrzebne, temat sie rozjaśni, zaczniesz rozumieć o co chodzi a w razie czego zawsze możesz edytować to co już napisałeś. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Na początkowym etapie programowania nie próbuj ogarnąć całego problemu zanim się do niego zabierzesz bo zwykle 'nie zmieści się to w głowie'. Zacznij po prostu małymi krokami tworzyć to co jest Ci potrzebne, temat sie rozjaśni, zaczniesz rozumieć o co chodzi a w razie czego zawsze możesz edytować to co już napisałeś. A potem przepiszesz wszystko od nowa, bo zablokujesz się w którymś momencie ![]() Moim zdaniem właśnie powinno się "szerzej" zerknąć na problem, bo dzięki temu możemy uniknąć przepisywania kodu po 10 razy. Zgadzam się co do "małych kroków", ale w rozumieniu rozpisania dużego zadanie na mniejsze, jednak mając widok na całość. Przykładowo: Napisać system newsów, można rozbić na: 1. Dodawanie newsów, 1.1 Zbudowanie formularza z odpowiednimi polami 1.2 Sprawdzanie poprawności przesyłanych danych 1.3 Zbudowanie zapytania tworzącego nowego newsa 2. Zarządzanie (edycja i usuwanie) newsami, 2.1 Zbudowanie zapytania pobierającego odpowiednie dane z bazy 2.2 Zbudowanie formularza z odpowiednimi polami i osadzenie pobranych danych w formularzu 2.3 Sprawdzanie poprawności przesyłanych danych 2.4 Zbudowanie zapytania usuwania/aktualizacji stosownego rekordu w bazie itd. Przenoszę do przedszkola. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 06:42 |