![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krótko mówiąc IE znów mnie załamał...
Zainstalowałem sobie IE9 i testuje tam wygląd prostego HTML-a. Odpalam stronkę:
i oczom moim ukazuje się komunikat, który do tej pory dobijał mnie jedynie przy umieszczeniu javascriptu na stronie. Program Internet Explorer ograniczył tej stronie sieci Web możliwość uruchamiania skryptów i formantów ActiveX. Kod wygląda tak jak widać, a IE przypierdziela się o nic innego jak tylko o filter:alpha(opacity=30); i tak się zastanawiam na jakiej znowu podstawie. Jakie szkody może komu wyrządzić CSS.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może i głupie pytanie, ale czy próbowałeś umieścić kod CSS w zewnętrzym arkuszu stylów?
-------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Zachowanie IE jest jak najbardziej na miejscu. Filtry w IE to nie jest zwykły CSS, tylko kod, który faktycznie może być zagrożeniem dla systemu jeśli został podmieniony. Dlatego strona uruchomiona z dysku, a nie z serwera powoduje pojawianie się wspomnianego komunikatu. Podobny komunikat pojawia się w momencie uruchamiania z dysku strony zawierającej kod JavaScript.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Strony odpalane w IE uruchamiają się w strefach. Każda strefa ma inne ustawienia bezpieczeństwa, np. wykonywanie skryptów. Plik uruchomiony lokalnie są uruchamiane z większymi restrykcjami, ponieważ mają m.in. dostęp do większej ilości zasobów niż skrypty uruchamiane zdalnie. Dlatego użytkownik musi potwierdzić, że chce uruchomić dany skrypt.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:56 |