![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chce umieścić dwa kody które połączą sie z facebookiem
![]() Pierwszym kodem jest button share, który wygląda u mnie następująco.
Nie jest to kod pobrany z http://developers.facebook.com tylko znaleziony w sieci. Jest to button który używa strona kwejk itp Mógłbym skorzystać z kodu który udostępnia facebook developert, ale ten podany powyżej jest czytelniejszy dla użytkownika. Pare linijek niżej mam już kod z komentarzami, który już wygenerowałem na facebook developert.
Niestety gdy strona sie wczytuje kod z komentarzami nie wczytuje się. Siedziałem i szukałem problemu. Udało mi się zauważyć gdy usunie się fragment kodu share button, a dokładnie: To komentarze sie wyświetlają, ale wtedy button share nie działa. Na bebzol.com działą tak, wiec jest to możliwe. Niestety nie wiem jak zrobić wiec proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Problemem mogą być dwa łaczenia do facebooka. W tej chwili bowiem każdy z elementów robi własne połaczenie do facebooka i mogą się one "gryźć". Powinieneś to ujednolicić na tyle, by korzystały z jednego połaczenia. Jak? Ja to robię tak... W stopce walę taki kod:
a w treści strony mam jeszcze: i nic się nie gryzie. Tylko jeszcze gwoli wyjaśnienia... CSS_W_MOIM_SERWISIE to osobny plik css, który pozwala w pewnym stopniu stylizować elementy dostarczane przez Facebooka. W niewielkim, ale zawsze coś. Gdzieś przypadkiem znalazłem to na necie, bo oficjalnie w dokumentacji o tej możliwości nigdzie nie piszą. Ja użyłem tego, by z elementu fb:comments usunąć kijowo umieszczony like ![]() która odpowiada własnie za ukrycie niechcianego like ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To i tak dodaje button z Facebooku, a chce żeby był button share jak na bezbol.com z komentarzami poniżej dla każdej podstrony.
Ten post edytował JulekJP 1.07.2011, 22:04:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To mi lepiej pokaż gzie ta strona ma facebooka bo patrzyłem i nigdzie nie widzę
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Czy chodzi ci o stronę bebzol?
No to masz pod każdym obrazkiem button wrzuć na fejsa, klikając w link komentarze rozwija ci się komórka z komentarzami. |
|
|
![]()
|
|
A zerknąłeś chociaż w kod? On mocno korzysta z API facebooka. Definiuje masę znaczników meta, zobacz mu do stopki, zobacz do samych znaczników. Na bank coś spaprałeś przy kopiowaniu, nie zwróciwszy uwagi na url_decode czy url_encode choćby przy generowaniu.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Może widzisz coś, czego ja nie widzę. Zauważyłem że bez wykonaniu polecenia
dla buttona share to wyświetlają sie komentarze. Lecz połączenie dla buttona nie działa i jest sam tekst |
|
|
![]()
|
|
A próbowałeś zobaczyć dokładnie w kod, CO wiąże się tam z facebookiem? Podam Ci listę...
Przestrzeń nazw html:
Połączenie tworzone jak przykazane było na stronie developerskiej: Połączenie starego typu: Dodatek w postaci definicji połączenia: I dobrze zauważyłeś, bo owa linijka tyczy tylko połączenia starego typu. Ale czy zauważyłeś, że to co opisałem jako //tu jeszcze masa rzeczy także jest związane z komentarzami? Popatrza sobie tam dokładnie i to co już wyżej w tym poście dałem, bo jak dla mnie wziąłeś sobie kod po łebkach skopiowałeś tylko, ale nie rozumiesz co robisz, więc takie są efekty - "nie działa, nie wiem czemu". Tak więc zanim zaczniesz się bawić w "to fajnie wygląda, więc skopiuję" zrób tak by najpierw działało, a dopiero potem kombinuj z udziwnianiem. Bo to co zrobili na bezbol.com to IMHO przerost formy nad treścią. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem.. Nawet patrzyłem w kodach do połączenia się i nic. W takim razie jestem skazany na button "lubię to"?
Jeśli wiesz jak to zrobić to proszę o pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:01 |