![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
od razu mówię że fixed nie daje rady. Problem polega na tym że: mam stronkę z lewą kolumną i prawą. w lewej jest menu w prawej treść. Chciał bym by przy przewijaniu okna zaznaczam okna. menu podążało od momentu zetknięcia się go z górną krawędzią okna przeglądarki natomiast zatrzymywało się gdy napotka dolną krawędź diva (pomimo dalszego przewijania strony). Pomimo prób znalezienia rozwiązania u wujka G. nie znalazłem były pomysły ale również nie działały. Ten post edytował Robert3d 30.06.2011, 23:03:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie testowałem tego ale spróbuj zrobić animację za pomocą jQuery i pozycji absolutnej.Powinno działać,odczytuj tylko wartości i jak będą ==0 to zacznij przewijać menu w dół.
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przewijając stronę w dół menu idzie do góry. Chyba, że twoją stronę ogląda się od dołu.
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:41 |