![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście $i_prod jest stringiem składającym się z pojedynczych numerów poprzedzielanych przecinkami. Jak zamienić ten string na tablicę array, tak aby każdy numer - pozycja była kolejnym wierszem tablicy ? oczekiwany wynik: $produkty[0] = 60; $produkty[1] = 62; $produkty[2] = 70; $produkty[3] = 80; $produkty[4] = 205; $produkty[5] = 206; |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie explode() rozwiązało problem
![]()
Kod działa już poprawnie, ale czy jest to jego poprawna składnia ![]() Szczególnie chodzi mi o poprawność instrukcji SQL: "SELECT id_produkty, produkty_foto, produkty_nazwa_pl FROM tb_produkty WHERE ".$select_id." ORDER BY id_prod_kategorie ASC"; ... do której wstawiłem mój wynik: $select_id |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, można dodać `kolumna` czyli:
Ale PHP bym troszkę poprawił:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż to za warunek?
WHERE wartość ORDER BY Gdzie wartość Posortuj -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Ta moja dziwna składnia PHP pochodzi z Dreamwavera CS4, trochę nadmiarowy kod, ale sporo upraszcza.
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem co ma zapytanie do Dreamwavera?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż to za warunek? WHERE wartość ORDER BY Gdzie wartość Posortuj On ma w tej zmiennej przecież nazwę kolumny więc te WHERE jest prawidłowe ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
GDZIE `kolumna` POSORTUJ
;] Ten post edytował Fifi209 1.07.2011, 10:14:41 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]()
|
|
Nie wiem o co chodzi, rekordy są wybrane z tabeli i ustawione w kolejności: ORDER BY id_prod_kategorie ASC,
więc jak mam posortować recordy w kolumnach ![]() Po to właśnie zadałem pytanie na forum aby się dowiedzieć jak to zrobić. Jeśli w kategorii forum: "Przedszkole" nie możesz pomóc, to trudno, może ktoś inny powie mi o co Ci chodzi. Ten post edytował lukaszrw 1.07.2011, 23:31:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:22 |