![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem dotyczy jquery i kontrolki uploadify.
W chwili obecnej kod wyglada tak: CODE $(document).ready(function() { $('#file_upload').uploadify({ 'script' : 'uploadify_upload.php', //main script for uploading images 'folder' : 'Uploads', 'displayData' : 'percentage', 'queueSizeLimit' : 3, ... }); }); czyli ustawiam sobie wszystkie parametry kontrolki po zaladowaniu strony. Pytanie brzmi; jak zmienic tylko parametr 'queueSizeLimit' dla tej kontrolki w js bez przeladowania strony? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm pewien nie jestem bo z jQuery nie korzystam ale na pierwszy rzut oka widać, że wtyczka ta działa w połączeniu z flashem. Dane które podajesz przy załadowaniu strony są pewnie przekazywane flashowi (choć może niekoniecznie). Ale jeżeli tak jest to sam nic nie wykombinujesz o ile developerzy nie dodali metody, która pozwoli na zmianę tej własności - zawsze może spróbować pogrzebać w kodzie wtyczki i zobaczyć gdzie przypisywany jest obiek JSON podawany przy inicjalizacji wtyczki. Jak znajdziesz gdzie to możesz wtedy poprzez "obiekt.to_miejsce.ta_wlasnosc = moja_wartosc" podmienić ją - ale tak jak pisałem, jeżeli to dane wejściowe dla flasha to to nic może nie dać.
HTH! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) EDIT: Po zastanowieniu w sumie nic nie stoi na przeszkodzie aby załadować wtyczkę jeszcze raz - wykonując ten sam kod - spróbuj (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Sephirus 30.06.2011, 21:59:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT: Po zastanowieniu w sumie nic nie stoi na przeszkodzie aby załadować wtyczkę jeszcze raz - wykonując ten sam kod - spróbuj (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) i to jest dobre rozwiazanie. szkoda, ze wpadlem na niego dopiero po 2h walki z materia :/ Wrzucilem sobie cala funkcje $('#file_upload').uploadify(...) do swojej wlasnej funkcji js a dodatkowo przypisuje pod queueSizeLimit zmienna globalna js, ktora sobie odpowiednio modyfikuje w js bez przeladowywania strony. Jedyny problem byl jeszcze tylko taki, ze diva, w ktorym byla cala kontrolka trzeba bylo jeszcze szczyscic przed wywolaniem tejze funkcji, bo za kazdym wywolaniem uploadify mi tam dopisywalo, a nie nadpisywalo takze robily sie 2 guziczki i niezly bajzel (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:32 |