![]() |
![]() |
--kamil-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam zamiar zrobic strone na ktorej beda dwie mozliwosci do glosowania...
Chce aby po kliknieciu w jedna mozliwosc doliczalo glos do licznika glosow (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeżeli ktos wie jak zrobic taki skrypt to prosze bardzo o pomoc (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem, w czym Ci pomóc?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z miłą chęcią pomożemy, jednak zapomniałeś wstawić swojego kodu, określić bazę etc. ;]
|
|
|
-kamen- |
![]()
|
Goście ![]() |
ja sie na tym nie znam za bardzo moge zalozyc strone na kazdym nieplatnym hostingu wiec cos wybierzcie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
chodzi o taka strone zeby mozna bylo glosowac np.: justin bieber vs pudzian czy cos (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Po zaglosowaniu powinno sie otwierac okno ze sledzikiem i tam osoba bedzie musiala wyslac wiadomosc (reklame strony) a potem przenosi ja do strony finalowej na ktorej bedzie cos pisalo (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) kto sobie z tym by poradzil? bo opisalem na razie to troche chaotycznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja chcę żeby ktoś mi napisał drugiego Facebooka -,- Nikt za darmo ci tego nie zrobi..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kto sobie z tym by poradzil? bo opisalem na razie to troche chaotycznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dam sobie radę, miałem bardziej chaotycznych klientów (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja pozwolę sobie zadać pytanie w tym wątku, aby nie tworzyć nowego.
Jak waszym zdaniem najlepiej przetrzymywać głosy w bazie danych? np. W tabeli każdy rekord to jeden głos więc jeśli już ktoś oddał głos na dane id zabrać mu możliwość głosu na to samo id. Czyli taka tabela wyglądałaby: |id|login|głos Gdzie głos może się równać 1 lub -1. Dodajemy wszystkie głosy z tym samym id i otrzymujemy wynik. A może da się to jakoś bardziej optymalnie zrobić... Ten post edytował noobek21 30.06.2011, 17:34:11 |
|
|
![]()
|
|
Pytanie czy głosują internauci czy użytkownicy?
Jak Ci drudzy to wtedy nie trzeba martwić się o ich "unikatowość" i sprawa wygląda całkiem inaczej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście głosują tylko zalogowani. Zastanawiam się jeszcze czy do takiej tabeli nie dodać komentarzy.
Tylko teraz pytanie czy wydajniej jest mieć więcej tabel czy starać się mieć ich jak najmniej? |
|
|
-kamen- |
![]()
|
Goście ![]() |
podolalby ktos? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Jak ktos jest odwazny i umie to zrobic to prosze pisac na gg: 7043045 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Moge sie odwdzięczyć (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak z ceną i terminami?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cytat Jeżeli ktos wie jak zrobic taki skrypt to prosze bardzo o pomoc biggrin.gif Do zamknięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:29 |