![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik index.php a w nim
ale w książkach mam link do pozakania ksiażek i wtedy parametr mi sie zmienia na 'pokaz_ksiazke' i co wtedy zrobic? czy po prostu do indexu dodać case 'pokaz_ksiazke': incliude('includes/pokaz_ksiazke.php'); break; czy może w indexie nic nie includować porobić foldery osobne na książki i zeszyty i zrobic glowny plik książki na rownym poziomie z indexem i tam zrobić switch($param2) { case 'pokaz_ksiazke': includes('/ksiazki/pokaz.php'); break; case 'dodaj_ksiazke': include('iincludes/diodaj.php); breakl case 'usun'; itd itp } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ogóle wywal switch'a
Można to wszystko zmieścić w jednym warunku
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak ale to jest w końcu wszystko includowane do indexa? czy porobić foldery?
![]() edit: poczytalem o basename troche dlatego, ze pierwszy raz sie z tym spotykam i z tego co rozumiem, to to jest wlasnie parametr mojego folderu tak? Ten post edytował neo1986kk 30.06.2011, 14:23:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, wszystko includujesz do index'a dobrze zrozumiałeś.
|
|
![]()
|
|
no ok, a jak zainkludować do indexa
pram=ksiazka&id=22
takie coś wymyśliłem, chodziaż teraz pomyślalem że przecież jak przejde na przyklodwe includes/ksiazki/ to jak w pasku adresu dam ?param=ksiazki&id=1 to mogę przejść na książki i i tak ściągne z paska $_GET['id']; Ten post edytował neo1986kk 30.06.2011, 20:40:09 |
|
|
![]()
|
|
Podstawy podstaw, ten elseif wywal. Wszystko czego potrzebujesz dostałeś ode mnie jako gotowiec.
|
|
![]()
|
|
wiem, czaję, dzięki:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:11 |