![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 21.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Niech mnie ktoś nakieruje jak może. Chcę się łączyć z serwerem vimeo i pobierać satystyki oglądanych filmów. Aby móc oglądać statystyki 3ba się jednakże zalogować. Chcę aby skrypt się logował robił to wszystko, mam zamiar go wrzucić w crona. Do rzeczy Problem dalej aktualny. Zastosowałem się do wskazówek mortus'a oraz lobopol'a. Obecna wersja wygląda tak:
Coraz bliżej z tą różnicą, że mechniz wie, że próbuję oszukiwać, oprócz komunikatu, że Unauthorized to odesłany nagłówek wygląda tak:
Hmm martwi mnie ten czas... oraz ten cache-control Any IDEAS? Ten post edytował rob_roy 30.06.2011, 18:08:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co z ukrytym polem token w formularzu logowania? Może w tym problem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 21.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co z ukrytym polem token w formularzu logowania? Może w tym problem? Hmm, też nad tym właśnie myśle... Zaraz spróbuje. Chociaż w POST go nie widziałem ale może java script go jakoś tam pobiera i przesyła. Dzieki za tip'a. Dam znać jak się uda. Pzdr Problem dalej aktualny. Zastosowałem się do wskazówek mortus'a.
dalej to samo... Problem dalej aktualny. Zastosowałem się do wskazówek mortus'a.
dalej to samo... Problem dalej aktualny. Zastosowałem się do wskazówek mortus'a.
dalej to samo... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zaciągniesz stronę fileget contents a następnie połączysz się curlem to token będzie już inny. Połącz się curlem i nie przerywaj sesji i curlem zaciągnij kod strony i z niego wyciągnij tokena. Dalej nie przerywając sesji wykonuj kolejne działania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:http://www.php-fusion.co.uk/images/avatars/tux-pirate-av3[16536].png) Zhackowane (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) cały bajer na przesyłaniu odrazu ciasteczka z tym tokenem - prawdopodobnie ustawiają z Javascript (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
HTH! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) EDIT: Pierwsze wywołanie curla w funkcji zaloguj_mnie() można w sumie śmiało zastąpić file_get_contents() EDIT: Co do funkcji strip_tags to też jest tutaj zbędna bo jest tylko jeden taki input - w ogóle uważałbym z tą funkcją bo może zgłupiec gdy na stronie są błędy (niedomknięte tagi itp..) Ten post edytował Sephirus 1.07.2011, 07:34:47 |
|
|
![]()
|
|
YES!!
Sephirus ogarnął sprawę w 100%, zalogowało mnie. W końcu mogę się dobrać do tych statystyk. Dzięki Tobie zaoszczędziłem prawdopodobnie 3-4 dni kombinowania z tym xrsft ciachem... Tak szybko bym na to nie wpadł. Podoba mi się jeszcze preg z \s white spaces. To sobie zapamiętam. Dziękuje. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Masz u mnie piwo i oczywiście skromny "pomógł". SOLVED. Topic do zamknięcia. Pozdrawiam. Ten post edytował rob_roy 1.07.2011, 07:57:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:46 |