Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Zaproszenia do Google+, Ktoś już dorwał?
hwao
post 30.06.2011, 09:47:18
Post #1

Developer

Grupa: Moderatorzy

Zastanawia mnie czy ktoś już z forumowiczów ma dostęp do Google+ i podzieli się wrażeniami oraz zaproszeniem :-)

Całe Google przeszło przebudowę niektórych elementów serwisu, głownie wyglądu, jak oceniacie nowe zmiany?
Go to the top of the page
+Quote Post
bikerszymek
post 30.06.2011, 10:05:41
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ja też bym nie pogardził zaproszeniem smile.gif
+Quote Post
GrayHat
post 30.06.2011, 10:07:00
Post #3

-----

Na razie trwają wewnętrzne testy w okrojonej grupie osób. Nie ma możliwości wysyłania zaproszeń komuś z zewnątrz, ale jak widać po kodzie, taka opcja pojawi się niedługo smile.gif

--------------------
*Note: No animals were killed durning the construction of this post.
+Quote Post
hwao
post 30.06.2011, 10:30:17
Post #4

Developer

Cytat(GrayHat @ 30.06.2011, 11:07:00 ) *
Na razie trwają wewnętrzne testy w okrojonej grupie osób. Nie ma możliwości wysyłania zaproszeń komuś z zewnątrz, ale jak widać po kodzie, taka opcja pojawi się niedługo smile.gif

Różni ludzie z tego co widzę dostali po 500 zaproszeń do rozdania komu chcą. I chyba będzie się trzeba postarać o coś takiego, bo nie widzę żeby w Polsce dostał ktoś coś takiego
+Quote Post
kamil4u
post 30.06.2011, 10:44:01
Post #5

-----

Myślę, że google+ się nie przyjmie... za dużo tych portali społecznościowych.

Cytat
Całe Google przeszło przebudowę niektórych elementów serwisu, głownie wyglądu, jak oceniacie nowe zmiany?

Zmiany moim zdaniem na plus. Tylko, żeby nie przesadzili w przyszłości z bajerami, gdyż główna zaleta Google - prostota w obsłudze - może odejść w niepamięć smile.gif
Podoba mi się wyszukiwanie obrazami smile.gif

--------------------
+Quote Post
hwao
post 30.06.2011, 11:07:51
Post #6

Developer

Cytat(kamil4u @ 30.06.2011, 11:44:01 ) *
Myślę, że google+ się nie przyjmie... za dużo tych portali społecznościowych.

Google chyba jakoś specjalnie nie musi się "przyjmować" bo ono po prostu jest. Na filmikach prezentujących Google+ widziałem parę fajnych rzeczy, w dodatku fajnie rozwiązanych, chętnie się tym pobawię.

Cytat(kamil4u @ 30.06.2011, 11:44:01 ) *
Podoba mi się wyszukiwanie obrazami smile.gif

Rewelacyjna rzecz, własnie jakiś czas temu czegoś takiego potrzebowałem smile.gif Ponadto działa to nadspodziewanie dobrze. Znajduję po miniaturce oryginał, podobne, ect. Ciekawe jak sobie z ludźmi radzi.
+Quote Post
kamil4u
post 30.06.2011, 11:24:49
Post #7

-----

Cytat
Google chyba jakoś specjalnie nie musi się "przyjmować" bo ono po prostu jest. Na filmikach prezentujących Google+ widziałem parę fajnych rzeczy, w dodatku fajnie rozwiązanych, chętnie się tym pobawię.

Pobawić i owszem. Strona na filmiku wygląda dobrze, ale takim korporacjom, nie zależy specjalnie, żebyś się pobawił, ale żebyś został na dłużej i zaczął z tego korzystać. Podejrzewam, że ludzie niespecjalnie będą chcieli znów migrować na jakiś inny portal. Z wieloma pomysłami Google, było wielkie "wow", ale po kilku miesiącach zarzucano projekt. Ostatnio wprowadzono "+1", ale na razie szału nie ma.

Zobaczymy w niedalekiej przyszłości jak to będzie. Osobiście nie używam portali społecznościowych. Istnieje też obawa, że Google całkowicie zawładnie w internecie... cokolwiek będziesz wyszukiwał, będziesz to robił pod własnym nazwiskiem, a nie anonimowo (tylko proszę nie rozpoczynaj dyskusji na ten temat(z pewnością już takie były) - potraktuj to jako luźne stwierdzenie).

Cytat
Rewelacyjna rzecz, własnie jakiś czas temu czegoś takiego potrzebowałem smile.gif Ponadto działa to nadspodziewanie dobrze. Znajduję po miniaturce oryginał, podobne, ect. Ciekawe jak sobie z ludźmi radzi.

Osobiście nie potrzebowałem jeszcze używać. Pobawiłem się mimochodem i pomyślałem, że całkiem fajne.

--------------------
+Quote Post
melkorm
post 30.06.2011, 11:46:19
Post #8

-----

A ja jestem zainteresowany, Facebook ssie tym że wrzucając coś na tablicę widzą to wszyscy, a na cholerę mój szef ma widzieć moje fotki z koncertu, albo innego wydarzenia?

Jeżeli będzie spoko to się przerzucę bo na Fb zrobił się mega śmietnik, a nawet dodatki ukrywające te wszystkie pytania/appsy/wszelkiego typu bzdury czasem nie ogarniają tego syfu wink.gif

--------------------
+Quote Post
Hpsi
post 30.06.2011, 11:51:40
Post #9

-----

Cytat
A ja jestem zainteresowany, Facebook ssie tym że wrzucając coś na tablicę widzą to wszyscy, a na cholerę mój szef ma widzieć moje fotki z koncertu, albo innego wydarzenia?
możesz ustawić filtr i pokazywać tylko tym którzy chcą ^^
Ja także oczekuje na google+

--------------------
Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga
Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie
Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas

===
po prostu kocham ją :D haha
+Quote Post
sweter
post 30.06.2011, 18:55:49
Post #10

-----

Jakby ktoś posiadał jedno zaproszenie na zbyciu to ja również nie pogardzę smile.gif

--------------------
+Quote Post
nospor
post 1.07.2011, 09:07:06
Post #11

Cytat
W kilkadziesiąt godzin po udostępnieniu Google+ w zamkniętych testach „na zaproszenie” zainteresowanie jest tak duże, że serwis ma kłopoty wydajnościowe, a Google wstrzymał rozdawanie kolejnych zaproszeń.

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
hwao
post 1.07.2011, 12:06:53
Post #12

Developer

Udało mi się uzyskać dostęp, jak by ktoś chciał zaproszenie to proszę o email na PW (koniecznie *@gmail.com).

Chwilę się pobawiłem całością i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i facebook nie powinien czuć się już tak pewny, Google+ to naprawdę dobra konkurencja. Interfejs "nowo webowy", dużo przeciągania, ładnych prostych (a przede wszystkich nie przeszkadzających) animacji. Grupowanie użytkowników w kręgi, możliwe pisanie na wall'u do wszyskich lub wybranych kręgów, możliwość dołączenia do wpisu swojej lokalizacji, ect ect. W dodatku całość spięta z innymi usługami google.

Po pracy się dokładniej przyjrzę całości.
+Quote Post
kwiateusz
post 1.07.2011, 12:26:32
Post #13

Admin Techniczny

Grupa: Administratorzy

Kręgi są jak dla mnie po prostu genialnym rozwiązaniem, wreszcie prosto i łatwo można określić gdzie dana wiadomość czy zdjęcie ma trafić
+Quote Post
batman
post 1.07.2011, 14:58:19
Post #14

Bawię się tym dobrych kilka godzin i działa jak ta lala. FB powinien się bać smile.gif

--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
+Quote Post
Hpsi
post 1.07.2011, 15:03:31
Post #15

-----

yh chciałbym zaproszenie, chciałem wysłać pw biggrin.gif ale mam zablkowane ^^
---
edit dobra dorwałem się troszkę inaczej do tego ^^

Ten post edytował Hpsi 1.07.2011, 15:06:34

--------------------
Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga
Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie
Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas

===
po prostu kocham ją :D haha
+Quote Post
yevaud
post 1.07.2011, 15:03:50
Post #16

-----

google wlasnie dalo ciala marketingowo podobnie jak przy buzz i wave smile.gif nie ucza sie na bledach, nie pojmuje tego

znow masa osob wejdzie, sproboje zaprosic znajomych ale nie bardzo bedzie sie dalo, wiec pobawia sie okrojonymi opcjami - dodatkowo okrojonymi poprzez brak spolecznosci, znudza sie i pojda. Przez dluzszy czas nie wroca bo po co, nawet jak ktos im wysle pozniej zaproszenie.

Serwis spolecznosciowy niespecjalnie kogos zacheci jesli "chwilowo" nie da sie tam tworzyc spolecznosci smile.gif Promowanie poprzez system "zaproszen" dla wybrancow bylo swietne dla maili, ale dla serwisow ktore z definicji potrzebuja masy krytycznej zeby w ogole ruszyc to strzal w kolano.

Ten post edytował yevaud 1.07.2011, 15:04:25
+Quote Post
batman
post 1.07.2011, 15:09:19
Post #17

Sądzę, iż osoby kupujące zaproszenia na eBayu nie zgodzą się z Tobą.

--------------------
+Quote Post
yevaud
post 1.07.2011, 15:12:01
Post #18

-----

@batman tez sadze, ze sie nie zgodza smile.gif ale do wave tez kupowali..

moze troche rozwine wink.gif
serwisy spolecznosciowe potrzebuja, zeby nowi uzytkownicy ktorzy wchodza, mieli juz tam jakas swoja "podstawke'. Kogos do kogo moga napisac, kogo moga zaprosic itp
Jesli serwis rozwija sie standardowo, wtedy
1. osoby ktore wchodza i nie maja znajomych, albo wychodza i na jakis czas serwis przestaje ich interesowac, albo zostaja "power userami" - zapraszaja innych tak dlugo az wokol nich zbuduje sie krag znajomych ktory bedzie sie poszerzal. Power userzy to to co nas interesuje smile.gif
2. osoby ktore sa zapraszane przez innych znajomych, zostaja wtedy gdy wystarczajaca liczba "innych" znajomych poza zapraszajacym juz tam jest, wtedy moga wejsc z nimi w interakcje.

w momencie gdy wprowadzasz ograniczenia na zaproszenia zaklucasz caly proces i wtedy
1. userzy ktorzy zostaliby power users, nie moga sie zrealizowac wiec wychodza i na jakis czas zapominaja o serwisie (co jest tragedia, nie ma userow ktorzy byliby szkieletem!)
2. osoby zaproszone bardzo zadko widza wystarczajaca liczbe innych znajomych ktora sprawilaby ze serwis spolecznosciowy jest interesujacy, wiec w wiekszosci tez wychodza

dodatkowo gdy masz standardowy serwis spolecznosciowy, rozwija sie on "wszerz", jedni zapraszaja drugich i "pajeczyna" powiazan sie rozszerza. W momencie gdy robisz to samo za pomoca reklamy i marki, masz oderwane grupki lub oderwanych pojedynczych userow ktorzy wchodza zeby zobaczyc co i jak, ale nie sa jeszcze czescia "pajeczyny".

Co z tego ze wejdzie 5*10^6 userow w ciagu doby, skoro efektem beda tylko enklawy znajomosci zamiast ladnego grafu polaczen smile.gif wiekszosc z tych osob przez dlugi czas juz tam nie wroci.

Ten post edytował yevaud 1.07.2011, 15:25:23
+Quote Post
batman
post 1.07.2011, 15:17:32
Post #19

Nie ma to jak parcie na szkło smile.gif A wystarczy tylko odrobinę poszukać smile.gif

--------------------
+Quote Post
hwao
post 1.07.2011, 15:21:38
Post #20

Developer

Pewnie jak otworzą dla wszystkich to zrobią wredną aplikację "Przenieś się z facebooka" która roześle wszystkim znajomym zaproszenia wink.gif

Generalnie ta prezentacja i tak miała być dla ograniczonej liczby osób i tak jest - większość użytkowników internetu to nie są informatycy, a wśród tej grypy nawet wiele osób nie słyszało o google+
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.06.2025 - 12:01