![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę zrobić tak aby w link ostatnia częśc po - to było id (przekazywane za pomocą $_GET) a wszystko to co jest przed było ignorowane
np. www.strona.pl/cos-tam-forum-php-pl-3242344.html 3242344 to id, napisałem taką regułę Kod RewriteRule ^([^-]*)-([^-]*)\.html$ index.php?mode=$1&id=$2 [L] no ale wiem, że ona jest zła ponieważ link wygląda np. index.php/test-4.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To że Ty masz takie linki w htaccess, to nie znaczy, że automagicznie zmienią Ci się w kodzie HTML.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem, tylko nie wiem jak regułę napisać aby akceptowało mi takie linki jak wyżej opisałem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok przy założeniu (chyba słusznym) że id zawsze będzie liczbą... wystarczy:
Kod RewriteRule ^(.+)\-([0-9]+)\.html$ index.php?mode=$1&id=$2 [L]
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 19:47 |