![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czy ktos by mogl mi napisac jak w php mozna stworzyc plik json i dokument xml? jakies male przykłady kodu php poprosze z tworzeniem takich plikow
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ogarniam pytania. Serio.
JSON: json_encode Xml: DOMDocument, SimpleXML Dlaczego wy się tego Google tak boicie :] Ten post edytował mat-bi 29.06.2011, 13:39:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to co mi podales oczywiscie nie jest odpowiedzia na moje konkretne pytanie: Jak dzieki php stwoczyc dokument mama.xml i np mama.json i tam do tych plikow zapisac jakies dane?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może byś się nauczył instrukcji I/O w PHP i wtedy przyszedł na forum?
|
|
|
![]()
|
|
Widze ze lubisz udawać być madrzejszym od innych a kodu konkretnego nie umiesz napisac dotyczacego mojego zagadnienia. Zamiast swoich wywodów napisz konkretne rozwiazanie skoro potrafisz - ja przyznaje się nie wiem choć czytałem rożne artykuły dlatego napisałem właśnie na forum. Potrzebuje konkretny kod php jak można stworzyć dokument xlm i json.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja tylko dodam, że pierwsza odpowiedź z DOMDocument odpowiada na pytanie odnośnie zapisu xml do pliku. Ale ty nawet tam nie zajrzałeś... nieładnie, bardzo nie ładnie.
Cytat Widze ze lubisz udawać być madrzejszym W tym przypadku to on raczej nie udaje - to nie złośliwość to swierdzenie faktu.Zamykam. zainteresuj się funkcją http://pl.php.net/manual/en/function.file-put-contents.php a następnie połącz to z json_encode(), które już dostałeś. Gdy spróbujesz coś sam sklecić, nawet jak ci się nie uda - zapraszamy ponownie. edit: z racji, że autor tematu zainteresował się manualem i sam próbuje stworzyć kod - temat otwieram
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no i zrobilem tak:
CODE <?php $doc = new DOMDocument('1.0'); // we want a nice output $doc->formatOutput = true; $root = $doc->createElement('book'); $root = $doc->appendChild($root); $title = $doc->createElement('title'); $title = $root->appendChild($title); $text = $doc->createTextNode('This is the title'); $text = $title->appendChild($text); echo 'Wrote: ' . $doc->save("test.xml") . ' bytes'; // Wrote: 72 bytes ?> i takie blady sie pojawiaja Warning: domdocument::domdocument() [domdocument.domdocument]: Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in C:\xampp\htdocs\mama\index.php on line 2 Warning: domdocument::domdocument() [domdocument.domdocument]: 1.0 in C:\xampp\htdocs\mama\index.php on line 2 Warning: domdocument::domdocument() [domdocument.domdocument]: ^ in C:\xampp\htdocs\mama\index.php on line 2 Fatal error: Call to undefined method domdocument::createElement() in C:\xampp\htdocs\mama\index.php on line 6 tylko rposze nie pisz mi ze trzeba zainstalowac DOMocument bo juz tutaj znalazlem to http://pl.php.net/manual/pl/dom.installation.php a nadal plik mi nie powstał sad.gif jestem w ciemnej... dziurze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po wsisaniu twojego komunikatu błędu do google:
Warning: domdocument::domdocument() [domdocument.domdocument]: Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in google zwraca interesujące wyniki. Zaraz na początku, jeden po angielsku, drugi po polsku. http://forums.devnetwork.net/viewtopic.php?f=1&t=88350 http://www.goldenline.pl/forum/1833194/two...zf-1-10-7-error Oba podają to samo rozwiązanie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Juz mi sie wsyzstko udało wina stala w konfiguracji xampp . na serwerze wamp wszystko działa
![]() $doc->save("mama.xml") ; tak jak tutaj: CODE $doc = new DOMDocument('1.0','UTF-8'); // we want a nice output $doc->formatOutput = true; $root = $doc->createElement('nazwa'); $root = $doc->appendChild($root); $title = $doc->createElement('1'); $title = $root->appendChild($title); $text = $doc->createTextNode('gg'); $text = $title->appendChild($text); $title = $doc->createElement('2'); $title = $root->appendChild($title); $text = $doc->createTextNode('ww'); $text = $title->appendChild($text); $doc->save("mama.xml") ; A jakiego polecenia trzeba użyć żeby zapisac plik .json? Ten post edytował michaldaro 29.06.2011, 17:36:34 |
|
|
![]()
|
|
Widze ze lubisz udawać być madrzejszym od innych a kodu konkretnego nie umiesz napisac dotyczacego mojego zagadnienia. Zamiast swoich wywodów napisz konkretne rozwiazanie skoro potrafisz - ja przyznaje się nie wiem choć czytałem rożne artykuły dlatego napisałem właśnie na forum. Potrzebuje konkretny kod php jak można stworzyć dokument xlm i json. Daruj sobie takie wywody. Gdybyś przejrzał moje posty, wiedziałbyś, że ja nie daję gotowców, najwyżej podaję potrzebne funkcje. Tak na przyszłość, czytaj posty: Cytat zainteresuj się funkcją http://pl.php.net/manual/en/function.file-put-contents.php a następnie połącz to z json_encode(), które już dostałeś. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:29 |