![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak zrobić sortowanie wyników z bazy danych po ilości like z fb?
Coś w stylu http://lu.bie.to/Top lub http://tenajlepsze.pl/najlepsze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki wiem jak przypisać do zmiennej ile osób lubi dany link ale teraz odnośnie sortowania widzę jeden sposób
Co 24h uruchamia się skrypt który aktualizuje w bazie danych ilość osób lubiących link i potem najzwyczajniej pobrać rekordy z ORDER BY Tak to działa? Czy jakoś inaczej/lepiej mogę to zrobić? Zastanawiałem się jeszcze nad przypisaniem do tablicy wyniku z bazy z indeksem liczy osób która to lubie $tablica[123] = "wynik1"; $tablica[231] = "wynik2"; Tylko jak to teraz posortować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No jak chcesz mieć na bieżąco, to tak ściągaj. Ale raz, to wolniej, dwa - nie wiem, jakie są limity żądań na FB.
Cytat Zastanawiałem się jeszcze nad przypisaniem do tablicy wyniku z bazy z indeksem liczy osób która to lubie $tablica[123] = "wynik1"; $tablica[231] = "wynik2"; Tylko jak to teraz posortować? A funkcje do sortowania tablic, to zna? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No niby znam a jednak nie
![]() Tablicę mam taką: $tablica[123][0] = 'najwiecej'; $tablica[100][1] = 'najmniej'; $tablica[111][2] = 'srednio'; No i powinna być uporządkowana najwięcej,średnio,najmniej Funkcja ksort() sortuje dobrze tylko, że w odwrotnej kolejności, próbowałem też bawić się z array_multisort ale tego to już w ogóle nie kapuje ;/ |
|
|
![]()
|
|
A czy przeglądasz czasami, co jest w komentarzach do funkcji?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:29 |