Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Div Scroll, dynamiczna szerokość
ksanderon

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam stronę, na której chcę umieszczać kody źródłowe Pythona- Do kolorowania składni używam google prettify, wszystko jest dobrze, tyle że kontener, w którym mam treść strony automatycznie dostosowuje się do szerokości okna(chyba, że szerokość mniejsza niż 800 wtedy wyświetla pasek przewijania u dołu strony)- tak ma być. Ponieważ kod Pythona bywa "szeroki" zdąża się, że nawet przy standardowych rozdzielczościach strona trochę się rozjeżdża przez niego(kod)- dlatego postanowiłem kontener dla kodu (klasę pre) umieszczać wewnątrz przewijanego poziomo diva. I tu pojawia się problem- wszystko ładnie działa, gdy podam jego szerokość w px, jeśli jednak zrobię to przy pomocy procentów(co by było bardzo wygodne w tym wypadku) lub podam left i right jako 0px to efekt jest taki, że scroll owszem jest, ale nijak nie działa, ponieważ pre rozpycha diva- wiem, że dało by radę coś z tym zrobić poprzez JavaScript, ale wolę to zostawić na koniec. Wie ktoś jak to zrobić przez css?

Przykładową stronę można zobaczyć tutaj:http://ksanderon.tk/PythonDynamicModules.html

przykład z divem jest tylko przy najszerszym kodzie.

Ten post edytował ksanderon 29.06.2011, 22:03:37
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.12.2025 - 21:17