![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
grzebię się od dłuższego czasu z napisaniem skryptu podmieniającego zawartość diva na stronie, bez przeładowywania jej. Mam index.htm gdzie jest menu oraz div id="content" do którego chcę wrzucać fragmenty kodu html plik content.js gdzie mam kod jQuery oraz fragmenty kodów do podmiany umieszczone w katalogu content. teraz tak, fragmenty kodu na stronie index.htm: i trochę niżej w tym samym dokumencie to:
plik content.js:
w jaki sposób to działa: http://tonika132.home.pl/krzychu/web coś mi się kopie, nie wiem w czym leży problem nie działa najwyraźniej przesyłanie parametru do funkcji, zastanawiam się też, jaki kod dodać do jQ aby po wybraniu innego elementu menu, klasy poprzednio wybranych elementów wracały do normy. Proszę o pomoc ![]() Ten post edytował skoranoskorano 29.06.2011, 10:20:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 8 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a słyszał kolega o
Kod break w switchu i co to robi?PS. tutaj może masz z breaki, ale w content.js ich nima ![]() Ten post edytował Theqos 29.06.2011, 10:33:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, grzebałem w tym kodzie i bez sensu powywalałem break;
A jakiś pomysł, jak zgrabnie napisać kod, aby przywracać klasy poprzednie w momencie wybrania nowego elementu? Tak aby nie dopisywać w każdym case wszystkich przypadków |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 8 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisz sobie aktywny element w jakiejs zmiennej to po kliknieciu będziesz wiedział co przestanie być aktywne
![]() |
|
|
![]()
|
|
zmieniłem kod na takie coś:
w index.htm:
i niżej: natomiast w pliku js:
działa to następująco: http://tonika132.home.pl/krzychu/web/ tak jakby nie działało return strona_old w 2 funkcji bo nie reaguje ('#'+strona_old).addClass i removeClass Czy dobrze przypisałem strona_old = strona; ![]() A może return źle zapisany, szukałem w sieci, na poradnikach, kursach książkach, nic nie znalazłem Ten post edytował skoranoskorano 29.06.2011, 14:11:36 |
|
|
![]()
|
|
Hmm, akurat te returny są niepotrzebne. Nie za bardzo wiem o co ci chodzi, bo przecież nigdzie nie używasz wartości zwracanej przez te funkcje. Pozatym u mnie stronka działa jak należy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:58 |