![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio potrzebne mi było napisać funkcję która porównuje 2 kompletne daty (data + godzina) i sprawdza różnicę między nimi. Użyłem funkcji mktime jednak funkcja nie działała tak jak chciałem.
Funkcja:
Wywołanie:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bo użyć strtotime było za trudno
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, coś mi nie wychodzi... Użyłem tej funkcji ale nadal zwraca 0. Albo jestem ułomny albo nie rozumiem jak ona działa.
Funkcja: Wywołanie:
Jak ktoś by wytłumaczył mi jak użyć tej funkcji to byłbym wdzięczny ![]() EDIT Coś tam popróbowałem jednak coś mi nie chce przekazywać pól z bazy czy coś w tym stylu :/ Ten post edytował kondix03 28.06.2011, 20:12:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 36 Dołączył: 1.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Google Manual
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Po chu... steczkę rozbijasz datę i czas?
Obie zmienne to będzie timestamp. No chyba że spaprałeś to jakimś dziwnym formatem czasu lub daty ![]() Różnicę chyba umiesz policzyć :/ Podstawowe umiejętności korzystania z manuala się kłaniają jednak... -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Dobra działa, jakoś po chińsku ten kod napisałem, zero ładu i składu. Teraz już wszystko działa, wielkie dzięki za pomoc, do zamknięcia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:30 |