![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z raczej dość prostym skryptem -> mamy liste <ul> w środku kilkanaście elementów li. lista wystylowana na wygląd zakładake ale mniejsza o to ![]() Przypuśćmy, że mamy 4 elementy w rzędzie i 10 elementów listy. Ustawią się w następujący sposób (x to w przykładzie jeden element) X X X X X X X X X X chcę zrobić aby było to ustawione o tak: X X X X X X X X X X Wyliczam modulo 4 z elementów listy i widać po ilu elementach będę musiał wstawić odpowiednio wystylowany element listy, aby wyrównał pierwszy rząd. I tutaj jest problem. Wrzucam to co zrobiłem, ma ktoś jakiś pomysł jak wstawić w odpowiednim miejscu childnode dla ul?
pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Po co się babrasz z czystym JS-em mając załadowanego frameworka?
Chwila szukania: http://trevordavis.net/blog/reversed-ordered-list-jquery -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tylko tu chodzi o odwrócenie listy tylko dodanie po określonym elemencie np 2,3 nowego noda
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To nie możesz licznika zaimplementować w pętli?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca rozumiem problem ale nie możesz po prostu używać insertBefore? Dajesz tablice od tyłu w pętli i zarówno kolejne UL jak i LI dodajesz na zasadzie insertBefore.
Dzięki temu orzymasz X X X X X X X X X X od końca czyli X X X X X X X X X X ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
nie zrozumielismy sie... to ja sie nie jasno wyrazilem
![]() jest jedna lista ul i chcę wstawić nowe li np. po trzecim elemencie elemencie listy - tak będzie jaśniej ![]() czyli np mamy : <ul> <li></li> <li></li> <li></li> <li></li> </ul> a chce otrzymać <ul> <li></li> <li></li> <li class="nowe-li"></li> <li></li> <li></li> </ul> ------------------------- edit: ok już przelatuje po liście tylko jak dodać nowy element "li" za wybranym elementem ![]()
Ten post edytował mjanisz 28.06.2011, 19:29:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ok - ja nie praktykuje żadnych spowalniaczy (czytaj frameworków) ale zrobiłbym to tak:
Chcemy wrzucić nowe LI za elementem powiedzmy 5-tym. (czyli index = 4) zakładam że referencje do UL mam w zmiennej "ul" a nowe LI w zmiennej "li",
O to chodziło? ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
wspaniale! o to chodzilo
![]() ps. z ciekawości czystej - jak wstawić tak noda przy pomocy jquery? |
|
|
![]()
|
|
Z czystej miłej chęci - nie wiem
![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
|
|
![]()
|
|
Pisane z palca, ale powinno działać. [; -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:26 |