![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Stworzyłem własny prosty CMS pod zaplecze i przeprowadzając testy na różnych serwerach wystąpił błąd z kodowaniem. Jeśli chodzi o rekordy z bazy danych są one wyświetlane poprawnie jednak gdy chce coś napisać bezpośrednio w pliku, wychodzą "krzaki" i aby tego uniknąć muszę stosować:
Problem z kodowanie powtarza się gdy np, tekst z bazy danych przepuszczam przez własną funkcje, która dzięki explode(" ", $text); dzieli tekst i wyświetla ograniczoną liczbę wyrazów. W tym przypadku też pomaga iconv(); Chciał bym uniknąć stosowania iconv(); dlatego proszę o pomoc. Szukałem rozwiązania problemu i na jednym forum znalazłem umieściłem w pliku głównym i rozwiązanie nie przyniosło żadnego rezultatu. Może ktoś miał ten problem i znalazł rozwiązanie?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chciał bym uniknąć stosowania iconv(); dlatego proszę o pomoc. Zmień kodowanie w swoim serwisie, wtedy unikniesz. Sam nagłówek nie wystarczy, musisz jeszcze zmienić kody znaków dla diakrytyków = przekonwertować wszystkie teksty. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 12:35 |