![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Cz-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć! Pierwszy raz mam z tym styczność i pewnie robię jakiś żałosny błąd, ale może się zlitujecie ;p Zuploudowalem pliki mojego projektu w Zendzie, po wejsciu w public strona nie działa, IndexController tylko redirect'uje na innym kontroller i dostaje info, że np.: The requested URL /foo/public/lorem was not found on this server.. Należy coś zmienić w bootstrapie, czy ja czynie jakąś głupote. Help meh. Pozdrawiam:)
EDIT: Faktycznie nie za dobrze sprecyzowalem cała sytuacje, wobec tego zacznijmy od poczatku. Hosting to lh.pl, na localhoscie wszystko smiga jak powinno, układ katalogów jest następujący na dana chwile:
W katalogu public pozostały nie naruszone pliki index.php i .htaccess. Po wywołaniu dowolnego z controllerów np. http://blabla.lh.pl/projekt/public/nazwa_controllera, dostaje błąd : The requested URL /home/virtuals/blabla.lh.pl/nomess/public/index.php was not found on this server. Natomiast, gdy usuwam plik .htaccess otrzymuje błąd: The requested URL /nomess/public/oferta was not found on this server. Co oznacza, ze wtedy w ogole nie działa. Ten post edytował cezarszl 28.06.2011, 19:56:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strasznie chaotyczny ten opis...
rozumiem, że wszystko działa na localhoście, a problemy są na zdalnym serwerze? Jaki to hosting? Czasem (np home.pl) pomaga dodanie w funkcji init() w głównym kontrolerze (po którym dziedziczą pozostałe) czegoś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 18.11.2009 Skąd: Cz-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT: Faktycznie nie za dobrze sprecyzowalem cała sytuacje, wobec tego zacznijmy od poczatku. Hosting to lh.pl, na localhoscie wszystko smiga jak powinno, układ katalogów jest następujący na dana chwile:
W katalogu public pozostały nie naruszone pliki index.php i .htaccess. Po wywołaniu dowolnego z controllerów np. http://blabla.lh.pl/projekt/public/nazwa_controllera, dostaje błąd : The requested URL /home/virtuals/blabla.lh.pl/nomess/public/index.php was not found on this server. Natomiast, gdy usuwam plik .htaccess otrzymuje błąd: The requested URL /nomess/public/oferta was not found on this server. Co oznacza, ze wtedy w ogole nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaka jest treść pliku htaccess?
ustawiłeś poprawne baseUrl? |
|
|
![]()
|
|
Ustawiłem w bootstrapie baseUrl na '/proejkt/public':
index dziala, ale kiedy wywołam inny kontroler, dostaje błąd: The requested URL /home/virtuals/blabla.lh.pl/nomess/public/index.php was not found on this server. Natomiast plik .htaccess jest standardowy w katalogu public, czyli:
Ten post edytował cezarszl 4.07.2011, 00:31:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:59 |