Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> radiobutton, pobieranie wartości do DIV
vojtasek
post 28.06.2011, 10:32:13
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam

Tworze sobie konfigurator zakupu coś na podobieństwo:

http://konfigurator2.audi.pl/index.php?el=start

tylko ze mam znacznie więcej radio button ponad to mam pola input do robienia obmiaru.

chce aby wartość z zaznaczonego w danym momencie radio wartość wskoczyła do div dokładnie tak samo jak w konfiguracji audi.

pomyślałem by wykorzystać jquery serialize... czy to dobry pomysł czy pomyśleć nad innym rozwiązaniem?
Go to the top of the page
+Quote Post
Sephirus
post 28.06.2011, 20:02:00
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jeżeli dobrze Cię rozumiem to chcesz po prostu przypisać jakąś większą (lub bardziej skomplikowaną) treść do radio, która wykracza poza możliwości atrybutu "value" tak?

Ja proponuje najprościej chyba tak, że tworzysz sobie tablicę bądź obiekt - cokolwiek co przetrzyma Ci potrzebne dane. Na przykładzie tablicy możesz zrobić tak by każdy radio miał w "value" index tablicy z odpowiednimi danymi co dalej. Najlepiej aby była to tablica obiektów wtedy spokojnie możesz wrzucić tam wszystko i to zagnieżdżać. Po kliknięciu/wybraniu danego radio sprawdzamy jego value i używamy obiektu pod tym indexem tablicy. Trochę zamotałem ale chyba zrozumiesz wink.gif

--------------------
If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;)
Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka...
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:28