![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym w pluginie, do tablicy zawierającej ustawienia pochodzące z pliku application.ini, dodać/zmienić pewne ustawienia w zalezności od tego w jakim module się znajduje. Mam kilka modułów: /system /blog /admin Każdy moduł posiada także swój application.ini który powinien nadpisać głowne opcje pochodzące z głównego application.ini. Przykład dla application.ini w module blog: Kod [production] resources.layout.layout = 'blog/layout' Plugin w którym poróbuje to zrobić wygląda tak:
Niestety setOptions() na koncu nie nadpisuje ustawień głównych. Czy mogę jakoś inaczej rozwiązać ten problem ? ---EDIT---- Myslę że rozwiąże to tak (na razie nie mam jak tego sprawdzić, ale powinno działać): W Bootstrapie dla danego modułu: 1) Wczytam ustawienia główne (configs/application.ini) 2) Wczytam ustawienia dla modułu ($modul/configs/application.ini) 3) Uzyję mergeOptions() na tych 2 tablicach 4) Metoda która to będzie to robiła utworze w Bootstrapie głównym aplikacji jako metode statyczną, by w kazdym Bootstrapie modułu nie kopiowac tego samego kodu do nadpisywania ustawień Przykładowy kod (na oko, pisany z palca)
itd... Ten post edytował Sajrox 27.06.2011, 08:31:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:38 |