![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. mam pytanie, (bo wiadomo posiadanie pirackiego oprogramowania na windowsie jest nielegalne) ale dzis rano naszlo mnie takie pytanie, a co z oprogramowaniem pirackim emulowanym na chociazby Wine?
Ten post edytował djbarca 26.06.2011, 16:52:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a co to zmienia? oprogramowanie pirackie jest nadal piracie, nawet jak masz je na płycie i nie używasz :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. mam pytanie, (bo wiadomo posiadanie pirackiego oprogramowania na windowsie jest nielegalne) ale dzis rano naszlo mnie takie pytanie, a co z oprogramowaniem pirackim emulowanym na chociazby Wine? Sam odpowiedziałeś sobie na te pytanie. Pirackie to pirackie, nic tego nie zmienia. -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2007 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak , tylko mnie bardziej zastanawial fakt, jakby to wygladalo jakby ktos np wszedl do mojego domu (wiadomo najpierw musi miec zgode - nie wnikam dokladnie jak to dziala) .. wszedl do domu i
" dzien dobry , kontrola legalnosci oprogramowania..." a ja co.. " nie nie panowie, ja mam ubuntu" ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 27.10.2006 Skąd: CyberRZECZYWISTOŚĆ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Legalność Ubuntu też można sprawdzać i przy okazji wine oraz zainstalowane w nim oprogramowanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie nie panowie, ja mam ubuntu Kiedyś słyszałem właśnie o takiej akcji:- Panie władzo, ale ja mam linuxa - A dowód zakupu Pan ma? - Panie władzo, ale linux jest darmowy - A ma pan dowód? Nie - no to zabieramy. Podsumowując: pomijając fakt, czy ubuntu jest darmowe czy nie, to już oprogramowanie na linuksa już nie musi być darmowe - nie ważne czy pisane na windows czy na linuksa. Jak mają zamiar ci kompa sprawdzić to ci sprawdzą. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz się bawić w posiadanie "leganego" i nielagnego oprogramowania przed kontrolą
![]() pobawić się troszkę i zrobić na zasadzie w czasie włączania komputera pyta Cie o hasło (w zależności od hasła uruchamia ci konrketny system) np: dla hasla "moje_haslo" odpali ci fajnie np ubuntu z 100% softem dla hasloa "a_kij_tam_w_oko" odpali ci Twój system ^^ takie rozwiazanie miałem jakiś czas temu ale do krycia informacji przed mą "kobieta" ktora namietnie lubila szperać w moim kompie ;p ale do tematu: licencja to licencja na oprogramowanie i tyle . To co nielegalne na windowsie, bedzie nie legalne na kazdym systemie operacyjnym ![]() Ten post edytował Hpsi+ 27.06.2011, 11:55:06 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jeśli chcesz się bawić w posiadanie "leganego" i nielagnego oprogramowania przed kontrolą smile.gif najlepszym sposobem byłoby truecrypt pobawić się troszkę i zrobić na zasadzie w czasie włączania komputera pyta Cie o hasło (w zależności od hasła uruchamia ci konrketny system) np: dla hasla "moje_haslo" odpali ci fajnie np ubuntu z 100% softem dla hasloa "a_kij_tam_w_oko" odpali ci Twój system ^^ slyszalem o tym ,znajomy w akademiku ma w taki sposob zabezpieczony komputer. A nawet gdybym mial w taki sposob zrobione, to jezeli oni skonfiskowaliby mi kompa, to nie mogliby w jakis sposob uruchomic (nie znajac hasla) uruchomic i z czytać dane z tego "bardziej nielegalnego" systemu? Ten post edytował djbarca 27.06.2011, 11:58:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Temat schodzi już na nielegalne praktyki, których na forum nie tolerujemy
2) Odpowiedź na główne pytanie została już udzielona 1+2 = 3 3 - zamykam ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:33 |