![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co zrobić aby zadziałało mi np
jak mam instrukcje switch($_GET['id']) np case 'blabla' : include('blabla.php'); to zeby zamiast strona.pl?id=blabla wyświetlało mi strona.pl/blabla.html ale po wejściu w strona.pl?id=blabla |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mod_rewrite
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(pisałem to jeszcze przed postem pedro)
hmm a nie lepiej zrobić na takiej zasadzie:
czyli sprawdza czy w katalogu page jest plik o takiej nazwie , jeśli jest otwiera , jeśli nie ma otwiera plik start. w katalogu page trzymasz strony który chcesz tak includować. Jeżeli dalej się opierasz to(pisanie z głowy)
Ten post edytował Ulysess 26.06.2011, 14:32:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki
ps pedro84 to wiem ale wtedy działa nie w drugą strone |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(pisałem to jeszcze przed postem pedro) hmm a nie lepiej zrobić na takiej zasadzie:
czyli sprawdza czy w katalogu page jest plik o takiej nazwie , jeśli jest otwiera , jeśli nie ma otwiera plik start. w katalogu page trzymasz strony który chcesz tak includować. Jeżeli dalej się opierasz to(pisanie z głowy)
Ech, a zabezpieczenia? Dobrze podany GET i atakujący przejrzy pliki systemowe ![]() Ten post edytował mat-bi 26.06.2011, 15:02:11 |
|
|
![]()
|
|
moze niezbyt dokładnie zatytułowałem wątek
moze inaczej: jeśli mam jakąśstrone gdzie linki są tworzone dynamicznie to jak zrobić by zamiast /?litera=a&liczba=0 wyświetlało mi /a0.html z mod rewrite sobie umiem poradzić ale i tak nie wiem jak to zrobić //pomijając zabezpieczenia na przykładzie http://wiki.phpbb3.pl/wiki/PhpBB_SEO_Ultimate_SEO_URL_PL moda do phpbb3 o takie coś mi chodzi podbijam Ten post edytował psyduck411 26.06.2011, 20:55:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro używasz mod_rewrite no to jako link do pliku plik.html a otworzy się index.php?page=plik
hmm mat-bi nie jestem pewien ale pierwszy przykład który pokazałem WYDAJE mi się że jest bezpieczny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:42 |