![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2004 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem tu pierwszy raz więc warto się z wszystkimi przywitać.
![]() Mam mały problem: Napisałem klasę odpowiedzialną za kompilowanie szablonów, ale nie udało mi się rozwiązać problemu zapętlania subsekcji: template.php
index.php
index_body.tpl
Jak widać napisałem funkcję, która znajduje wszystkie dane do zamiany z odpowiednią sekcją(tu akurat {newsrow.COŚ_TAM}), ale nie umiem napisać funkcji, któraby wzięła tekst znajdujący się pomiędzy <!-- BEGIN newsrow --> a <!-- END newsrow --> i zapętliłaby go odpwiednią ilość razy(np. tyle ile jest newsów w bazie danych) dodawając za każdym razem odpowiednią wartość między {}(np. za pierwszym razem w {newsrow.NEWS} wstawiłoby news1, za kolejnym news2, itd.). Pomoże mi ktoś? ---------- Prosze uzywac [php] do umieszczania kodu php hwao -------------------- That's all folks!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 4 Dołączył: 12.03.2003 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2004 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... niestety nie rozumiem jak dzięki temu miałbym rozwiązać mój problem, ponieważ nadal nie wiem jak zapętlić.
![]() PS. A może jest coś czego nie rozumiem(XML? Wiem, że to jest rozszerzalny język znaczników, ale nigdy go nie używałem. Zna ktoś dobry kurs ![]() -------------------- That's all folks!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 4 Dołączył: 12.03.2003 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mazy @ 2004-06-17 16:30:53) ![]() ![]() To mogłeś napisać :](i skąd ten XML w nagłówku kodu?). Rozważam możliwość wykorzystania Smarty, ale chciałbym rozwiązać mój problem z szablonami również. ![]() -------------------- That's all folks!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:28 |