![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2011 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam dwa serwery: 1. Windows Web Server 2008 R2 z zainstalowanym IIS a w nim uwierzytelnianiem systemu Windows (tzw. zintegrowanym) 2. Windows Server 2008 R2 z zainstalowanym SQL Server 2005 (nie ma pozwolenia na instalację IIS) Zlecono mi utworzenie połączenia z uwierzytelnianiem systemu Windows z witryny na IIS z serwera 1 do bazy SQL serwera 2 za pomocą PHP. Skrypt PHP może połączyć się z serwerem ale nie zalogować. Otrzymuję komunikat:
Skrypt wygląda tak:
Próbowałem łączyć się z serwera 1 do bazy lokalnej SQL Server 2005 - to działa, zwraca komunikat "(nazwa serwera)/(nazwa użytkownika)". Mogę również połączyć się z serwera 1 na serwer 2 za pomocą SQL Server Management Studio. Co mam więc zmienić/doinstalować, żeby zalogować się do SQL Server'a na serwerze 2? Z góry dzięki za pomoc Ten post edytował misiek95 25.06.2011, 20:17:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a komputery są w domenie?
jeżeli nie to hmm czarno to widzę, w tym przypadku login i hasło do SQL-a to lepsze rozwiązanie a następnie przełączanie kontekstu za pomocą roli aplikacji po stronie MSSQL-a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2011 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, zostawię uwierzytelnianie SQL Server. Dzięki za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 00:37 |