![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 23.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z napisaniem czegos takiego, gdzie na jednej stronei wyswietla np. 30 zdjec, potem wchodze na 2 strone i znow kolejne 30 zdjec itd. Wiem, ze musze zaczac od wyswietlenia tych 30 zdjec, potem zmienna get do strony o id2, ale jak wykonac zapytanie zeby na drugiej stronie wyswietlalo kolejne 30 zdjec itd. Nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrac. Szukam jakichs wskazowek, albo skryptu podobnego do tego co chce osiagnac. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o pagerach (klasa pagger np nospor'a (http://nospor.pl ) )
Dodaktowo przydza ci sie funkcja w mysql OFFSET, dodatkowo ceil oraz count ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 23.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajć, czyli widze nie bedzie tak hop siup. ;/ ;P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogolnie jest to prosty proces:
zliczasz ilosc zdjec dzielisz przez limit na stronie (by otrzymac ilosc stron ile jest ) nastepnie offset w mysql i jest to prosta sprawa ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cos na zasadzie:
tak totalnie z reki pisane, nie wiem czy nie ma bledow ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]()
|
|
Zawsze jakieś nakierowanie na temat
![]() Dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
czemu ci nie dziala?
1. poczytaj o strukturze select 2. poprawnosc html!!!! 3. jak tworzyc forumlarze Ten kod co dales to jeden wieki joke... -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
|
|
![]()
|
|
Wiedziałem, że coś nie tak
![]() Dobra, zabieram sie do lektury ![]() Dzięki P.S Już zrobiłem ![]() Ten post edytował bezimienny997 25.06.2011, 12:37:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:49 |