![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem możliwe, że dla was banalny. Męczę się od godziny jak to rozwiązać i nim mi nie przychodzi do głowy.
Otóż mam dwa pliki to silnik.php ,który muszę trochę przerobić a drugi to sterownik_mysql.php. Chcę te dwa pliki połączyć w całość ale przy zapytaniach do bazy pojawił się problem. silnik.php
sterownik_mysql.php
Próbując to połączyć napisałem taki skrypt, ale nie działa:
Bardzo proszę was o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod ".$PrefixTabelek." konfig" czyżbym widział spację ? Kod $IleWynikow =; // Nie wiem co podstawić Wiesz może co robi ta linijka ? Kod $num_rows = mysql_num_rows($result); tutaj podobnie: Kod $Wynik =; // Nie wiem co podstawić Kod $row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC) poza tym, jeśli masz wiele wierszy w danym zapytaniu, to robisz pętlę... no i ty ją zrobiłeś ale bez sensu, bo w tej pętli jest tylko mysql_free_results. Ogólnie mówiąc : piszesz same głupoty. Bez obrazy, ale stoisz na samym początku. Weź się za jakikolwiek kurs php - mysql Ten post edytował peter13135 24.06.2011, 15:41:40 -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spacje poprawiłem.
Odnośnie: mysql_fetch_array() - zapisuje wiersz wyniku w tablicy mysql_num_rows() - zwraca liczbę wierszy w wyniku Mógłbyś napisać jak coś takiego ma poprawnie wyglądać? Ten post edytował walus16 24.06.2011, 15:47:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w takim razie, dlaczego głowisz się nad tymi linijkami ?
Kod $Wynik =; // Nie wiem co podstawić $IleWynikow =; // Nie wiem co podstawić Jadę dalej: Kod while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) mysql_free_result($result); Nie widzisz jakie głupoty tu napisałeś ? za pierwszym "przejściem: pętli usuwasz $results, a więc kończysz od razu pętlę Kod $num_rows = mysql_num_rows($result); jak to chcesz odczytać, skoro wyczyściłeś zmienną result ![]() ok napisze poprawnie:
Ten post edytował peter13135 24.06.2011, 15:52:41 -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:58 |