![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś kiedyś próbował wywołać okienko http-request z poziomu php? Chciałbym przy jego pomocy przeprowadzić logowanie, a dane trzymać w bazie mySQL. Dodatowo wspaniale by było jeśli by można było się wylogować.
-------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
http://webcity.pl/webcity/artykuly.php/t/32
Prosze to jest link tam masz ladnie napisane jak ![]() Tylko zamiast $PHP_AUTH_USER musisz dac $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] i $PHP_AUTH_PW zamienic na $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] Co do wylogowywania to nie wiem ![]() Moze dane trzymaj w sessji/cookie i jak wylogujesz sie to niszczysz sesje i wtedy nie da sie zalogowac ( dane czyli $_SERVER['PHP_AUTH_USER'] i $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozmieniałem jak mówiłeś, ale ciągle nie wyskakuje mi owe okienko. A wg. opisu powinno wyskoczyć.
-------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wylogowywanie, przykład :
link : ?exit=yes |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiazanie z wykorzystaniem kodu m5910
A co do wylogowania to byl juz kiedys watek na forum i z tego co pamietam to nie da sie tak wylogowac , PHP_AUTH_x sa wazne do zamkniecia przegladarki . Zaznaczam ze moge sie mylic ![]() ---------- Posty nie na temat usunołem hwao Ten post edytował hwao 18.06.2004, 16:37:29 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kurcze, chłopaki ja już nie wiem gdzie robię błąd
![]() ![]() -------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aprzeanalizowales kod
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, że tak zrobiłem
![]() Dla mnie w tym przykładzie nie musi być mySQL`a - sam sobie dopiszę. Chodzi mi tylko o część logiczną, która wyrzuci owe okienko i sprawdzi dane. upd.: Hmm... na jednym serwerze działa, a na innym nie - jaka może być tego przyczyna? Ten post edytował krysk 19.06.2004, 17:36:52 -------------------- Krzysztof Wójcik
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:43 |