![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dwie strony www leżące na różnych serwerach. Problem mam taki. Chcę za pomocą ajaxa wczytać treść html tejże strony www a następnie sam kod wyświetlić. jquery:
Coś takiego powyżej generuje GET'a (wg firebug'a) na ten adres ale nie otrzymuję żadnych zwrotnych informacji. Otrzymane data chcę w ogólności zamieścić w generowanym węźle. Nie bardzo wiem o co może chodzić. Proszę o pomoc. Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może problem leży w pliku dane.php . Jesteś pewien, że PHP coś zwraca( i nie chodzi tu o return )?
Jak to nie to to poszukaj informacji na temat zabezpieczeń. Nie pamiętam w tej chwili, ale bardzo prawdopodobne, że JS, ma blokadę na "obce strony", ze względów bezpieczeństwa. Jeżeli tak( to Ty musisz sprawdzić ) to na serwerze A stwórz sobie plik PHP, który odpyta serwer B i przekaże JS( AJAX ) Powodzenia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasadniczo dane.php to tak naprawdę całościowa struktura strony www. I wygląda to tak : pseudokod
Sama <?php funkcja ?> jest oczywiście zamieniana i kod źródłowy strony www daje Owszem JS ma same policy domain Ale ja za pośrednictwem JS (jquery) "wysyłam" GET'a i oczekuję właśnie <html></html> Czy to już jest rozumiane jako cross domain? Bo przecież przeglądarka wchodząc na www.wp.pl wysyła tylko właśnie GET'a i odbiera dane - samą stronę www (oraz w tle nadaje ACK). Coś takiego za pomocą JS jest nie możliwe? Ten post edytował sunneku 24.06.2011, 12:20:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:45 |