![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
zrobiłem sobie nową stronkę, ma ona pełnić funkcję nieoficjalnej wizytówki, ot taki zapełniacz na domene. www.cepowski.pl co byście zmienili, dodali, usuneli? z gory dzieki za wszelkie sugestie ![]() Ten post edytował cepa 23.06.2011, 22:44:43 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu, przechodząc między podstronami cała strona najpierw mignie na czarno, drobnostka ale męczy oko.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawione
![]() byl overlay do ajaxa ale serwer zwracal odpowiedz szybko i dlatego efekt migniencia bylo widac -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie [zmoderowane] portfolio. ;P
Powód edycji: [webdice]: Daruj sobie takie słownictwo.
-------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie sie podoba baaaaardzo, chociaz trupia czaszke bym sobie mimo wszystko darowal, bo apropo niczego tam jest
![]() -------------------- "Zero 'errorów' nic nie oznacza. Walidator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z d**y wyjęty i to, że walidator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna" - mike
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób ikonki menu pod czaszką na css sprites bo u mnie znikają po najechaniu myszką i pojawiają się dopiero po chwili
![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
13 Errors, 5 warnings
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
13 Errors, 5 warnings Boże, a ten znowu o tym... Ciebie to bawi / lubisz nabijać posty / nie masz nic innego do roboty? ![]() statystyki google powinny być zaraz przed zamknięciem body, nie w head ![]() wg mnie troszkę za dużo tych id, nie da się tego jakoś uprościć? triangles top i triangles bottom nie mogą być połączone odpowiednio z tłem topu i stopki? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ikonki zrób o sprites - bo 1-szy hover daje "nic"
![]() IMO fajny herb, ale klient "debil" spojrzy i pomyśli: "O satanista, wolę z nim nie pracować, bo jeszcze mojego kota zje..." - chyba rozumiesz o co mi chodzi ![]() O plusach nie będę pisał - ogólne wrażenie bardzo dobre. JunkBox - super sprawa, ja to biere ![]() -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
preload obrazkow poprawiony, nie powinno byc juz efektu ze po najechaniu na menu jest "nic" przez chwile.
co do czachy to to jest tylko nieoficjalny sajcik zeby na domenie cos bylo, klienta tym nie bede lapal i moze jedynie jakis dociekliwy tu wejdzie, "korpo" sajt dopiero sie robi ale to juz ciezsza sprawa niz to portfolio, wiec czacha jest zeby byl zadzior i mrook ![]() a bledy walidacji poprawie jak bedzie chwila ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za mało polskiego
![]() |
|
|
![]()
|
|
polska to maly punkcik na mapie swiata a dookola jest masa roznych ciekawych ludzi z rownie ciekawym doswiadczeniem, wiec sila rzeczy strona po angielsku bo w IT to podstawowy jezyk
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Z podstawami języka HTML nadal słabo jak na programistę.
Ale rozumiem,że PHP wystarcza. |
|
|
![]()
|
|
Z podstawami języka HTML nadal słabo jak na programistę. Ale rozumiem,że PHP wystarcza. no nie przesadzaj, walidator sie poprawi, pozostaje kwestia wstecznej kompatybilnosci z przegladarkami, pozatym nie wiem czy on nawet akceptuje chociazby meta tagi dla facebooka, z drugiej strony na wiekszosci dynamicznych stron (mowie o masie ajaxa, js itp) to walidator nie ma akurat co robic bo kod jest generowany czesto po stronie klienta ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z podstawami języka HTML nadal słabo jak na programistę. Ale rozumiem,że PHP wystarcza. No nie, ja pier*** zaraz dostanę. Kujawska, kiedyś przeczytałem pewne zdanie w książce o AJAX'ie, z którym się zgadzam. Brzmiało to mniej więcej tak: "Oczywiście, należy się trzymać zasad poprawnych stron. Ale jeżeli ma to stwarzać jakieś dziwne sytuacje, lepiej złamać zasadę i napisać coś prosto" Kujawska, proszę cię, weź się chociaż raz nie wtrącaj z tymi błędami, bo wychodzisz na debila. A twoja strona wygląda, jak ***. Co do strony - naprawdę fajne portfolio, kto by nie chciał mieć takiego? |
|
|
![]()
|
|
Zwracam uwagę moderatora na zachowanie mat-bi
Powód edycji: [Spawnm]: zwracaj uwagę przez raportowanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie przesadzaj, walidator sie poprawi, pozostaje kwestia wstecznej kompatybilnosci z przegladarkami, pozatym nie wiem czy on nawet akceptuje chociazby meta tagi dla facebooka, z drugiej strony na wiekszosci dynamicznych stron (mowie o masie ajaxa, js itp) to walidator nie ma akurat co robic bo kod jest generowany czesto po stronie klienta ![]() Z tego, co zauważyłem, to te duperele z facebooka psują semantykę kodu i jeśli się wstawi jakiegoś like boxa albo przycisk "lubię to", to wtedy strona się nie zwaliduje chyba, że ustawisz jakąś starą deklarację w pierwszej linijce. Można to obejść używając API i innych tym podobnych rzeczy, ale IMO szkoda zawracać sobie tym głowę ![]() -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Formularz kontaktowy można wysłać bez wpisywania treści
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Treść - wszystkie ikonki to obrazki, tytuły z tego co na szybko zauważyłem również. Zobacz czy licencja fontu nie zezwala na osadzanie na stronie, jeśli tak to font-face i style (lub Cufon, co kto woli). Po drugie masz puste tagi A (te ikonki), tu się aż prosi by dodać tytuły linków - stylami zawsze możesz je ukryć ( ujemny text-indent + overflow:hidden). Zresztą zobacz sobie jak główna strona wygląda po wyłączeniu stylów - bo zazwyczaj tak ona wygląda dla robotów. Dla mnie trochę pustawo. Zamień gdzie się da obrazki na treść (lub dodaj ją w kodzie).
Zewnętrzne biblioteki ładuj z repo Google, oszczędzisz swojego łącza a czasami jest to szybsze rozwiązanie niż trzymanie tego na własnym serwerze. Cały laj bardzo mi się podoba (od razu wiadomo z kim ma się do czynienia ![]() -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
@everth: dzieki za tipsy sproboje to zastosowac
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:51 |